eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Petrovics: Csak rajtunk múlt, meddig jutunk

A magyar férfi vízilabda-válogatott volt a torna legjobb csapata, ezért megérdemelten lett sorozatban harmadszor olimpiai bajnok - mondta az InfoRádiónak az Újpest férfi együttesének vezetőedzője. Petrovics Mátyás hozzátette: a 14-10-es győzelemben meghatározóak voltak Kemény Dénes szövetségi kapitány taktikai húzásai.

A nagyobb játéktudás megmutatkozott a meccs második felében - vélekedett a pekingi olimpia vízilabda-döntője után az Újpest férfi vízilabda-csapatának vezetőedzője. Petrovics Mátyás szerint az amerikaiak elhitték, hogy megnyerhetik a mérkőzést, és rettenetesen el voltak keseredve, miután vesztettek; ez is mutatja, mennyire értékes a magyar győzelem.

A tréner szerint sokat számított, hogy Kemény Dénes a második negyedben Gergely István helyett Szécsi Zoltánt küldte a kapuba. "Dénes húzásait ismerjük, mindig jó kézzel nyúl ezekhez a dolgokhoz" - mondta Petrovics Mátyás, aki úgy véli, a kapitány akkor is jól döntött, amikor meghívta a válogatottba Kis Gábort, Hosnyánszkyt és a Varga testvéreket.

Rettentő kiegyenlített volt a mezőny, és mindenki arra számított, hogy a végső győzelemért valamelyik délszláv csapattal kell megküzdeni, ehhez képest egy új ellenfél jelent meg a színen. Az állandóságot a magyar válogatott képviselte - jegyezte meg az Újpest férfi vízilabda-csapatának vezetőedzője.

A magyar válogatott egész nyáron egy új emberelőnyben használatos figurát próbálgatott: időnként Biros Péter vagy Kásás Tamás jelent meg a hosszú kapufánál, ezt alkalmazták az olimpián is - magyarázta Petrovics Miklós.

Klasszis

"Zseniális csapat a magyar válogatott, Kemény Dénes kvalitásait pedig az eredmények tükrözik. Kiválóan összeérett a munka, a fanyalgók pedig, akik mindenféle jelzőkkel illették az elmúlt évek ezüstérmei után a válogatottat, remélem, most csendben maradnak és megpróbálnak örülni ennek az aranyéremnek" - mondta a tréner.

Petrovics Mátyás nem tartja "olimpia specialistának" a magyar válogatottat, ám szerinte látszott, hogy ez alkalommal nagyon "ott voltak fejben a fiúk". Az Újpest vezetőedzője szerint az elmúlt évek szereplései sem nevezhetők kudarcnak.

"Az olimpiára olyan szinten állt össze megint a válogatott, és annyira meg akarták nyerni, hogy az egész torna alatt az volt az érzésem, igazából csak rajtunk múlik, hogy meddig jutunk, az ellenfeleknek ebbe, akármilyen jók is, nincs beleszólásuk" - fogalmazott a tréner.

"Most abban vagyunk a legjobbak, hogy azokat a magyar tradíciókat, amelyek az elmúlt évszázadban jellemezték a magyar vízilabdát, és mindig sikerre tudták vezetni, a magyar válogatott meg tudta őrizni" - mondta Petrovics Mátyás.

"Technikailag most is a legmagasabb szinten állunk, a csapat pedig abban is a mezőny fölé nő, hogy, megőrizve a régi értékeket, a mai, modern vízilabda követelményeit is magas szinten tudják, a kettő együtt pedig az ellenfelek számára beérhetetlen távolságot jelent" - fűzte hozzá az Újpest vezetőedzője.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×