eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Hajdu: "A kiállítások kivégeztek bennünket"

A negyedik hely jó eredmény, de ha a három meghatározó játékos, Vérten Orsolya, Görbicz Anita és Tóth Tímea nem sérül meg, akkor jobb helyezést is elérhetett volna a magyar női kézilabda-válogatott a pekingi olimpián - mondta az InfoRádiónak a szövetségi kapitány. Hajdu János hozzátette: bár a két játékvezető a legjobbak közé tartozik, a bronzmeccsen sorsdöntő szituációkban a magyar csapat kárára tévedtek a Dél-Korea elleni bronzmeccsen. Az edző szólt arról is, a jövőben nem folytatja a szövetségi kapitányi munkát.

Már túl vagyunk az első szomorkodáson - mondta az InfoRádiónak a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Hajdu János kiemelte: szerettek volna érmet nyerni, és a csapat meg is érdemelte volna ezt, ám a sérülések - Görbicz Anita olimpia előtti háztartási balesete, Tóth Tímea betegsége és Vérten Orsolya kiesése - nagy hátrányt jelentettek. Ha ezek a játékosok végig egészségesek, akkor a magyar együttes érmet nyer Pekingben - jelentette ki.

Az edző közölte: büszke a lányokra, és csak dicsérni tudja őket, hogy a nehézségek ellenére kiváló csapatot alkottak. A negyedik hely szakmailag is jó teljesítmény - hangsúlyozta.

Hajdu János szerint a csapat akkor játszott jól, amikor kellett, és mivel az első három meccsen öt pontot szereztek, az oroszok és a koreaiak elleni csoporttalálkozónak már nem volt jelentősége. A románok elleni negyeddöntőre mentálisan és szakmailag is remekül felkészült az együttes, szinte eksztázisban kézilabdáztak a magyarok, így sikerült továbbjutni - értékelt a kapitány. Hozzátette: az elődöntőben sokat hibáztak a fáradtság miatt, és csak a helytállásra futotta, míg a bronzmeccsen sorsdöntő szituációkban a magyar csapat kárára tévedtek a játékvezetők.

A bíráskodásról a szövetségi kapitány azt mondta: elismert, nemzetközi klasszisok vezették a meccset, de a hajrában hibáztak a két kiállítással, amely nagymértékben befolyásolta az eredményt. A kiállítások kivégeztek bennünket a végén - tette hozzá.

Hajdu János kiemelte: Németh András év eleji lemondása után válságmenedzserként vállalta a szövetségi kapitányi posztot, és a továbbiakban csak a szövetség szakmai igazgatójaként kíván dolgozni, mivel úgy véli, ezzel a munkával jobban tudja segíteni a sportágat.

Vannak tehetséges edzők, akik képesek ezt az eredményt is túlszárnyalni a nemzeti csapattal - vélekedett a tréner, aki szerint két eddigi segítője, a Győrt irányító Konkoly Csaba, és a dunaújvárosi Imre Vilmos is alkalmas szövetségi kapitánynak. Külföldi edzőt hívni badarság - tette hozzá Hajdu János.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×