eur:
389.64
usd:
364.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kemény: Olimpiai döntőben nincs könnyű ellenfél

Bejutott a vasárnapi fináléba a magyar férfi vízilabda-válogatott a pekingi olimpián. Kemény Dénes szövetségi kapitány címvédő együttese az elődöntőben 11-9-cel búcsúztatta az Európa-bajnok Montenegrót. A másik ágon az Egyesült Államok 10-5-re verte Szerbiát.

Hiába volt háromgólos hátrányban, a csapat hitt abban, hogy nincs vége a mérkőzésnek, és ugyanúgy darált tovább, mintha egál lenne, emellett a védekezés is nagyot javult - mondta az InfoRádiónak a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Kemény Dénes hozzátette: a siker annak is köszönhető, hogy a montenegrói csapat túlságosan is megbízott néhány játékosában, akik a mérkőzés során egyre fáradtabbak és kevésbé veszélyesek lettek.

A kapitány szerint akkor vált biztossá, hogy megvan a győzelem, amikor Varga Dániel bedobta az utolsó gólt, ezzel kettőre nőtt a magyar válogatott előnye, és már csupán egy perc volt hátra. "Érthető okoknál fogva gyorsan akartak egy gólt lőni, hogy tudjanak még támadni a döntetlenért, ám elhibázták. Akkor úgy éreztem, hogy megvan a mérkőzés" - magyarázta Kemény Dénes.

Aki látta, hogyan szerepelt eddig az amerikai válogatott az olimpián, tudja: nem véletlen, hogy legyőzték a szerbeket - vélekedett a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kemény Dénes hozzáfűzte: olimpiai döntőben könnyű ellenfél nincs. "Egy nagyon erős csapat ellen kell játszanunk."

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×