eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kiélezett aranycsatákra számít a kajakosok kapitánya

Három számban is aranyesélyes pénteken a magyar kajak-kenu válogatott - mondta az InfoRádiónak Angyal Zoltán szövetségi kapitány. Hozzátette: 1000 méteren kenu egyesben Vajda Attila, kajak kettesben a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor duó és a női kajak négyes 500 méteren lehet harcban az első helyért.

Pénteken már a döntőket rendezik a sunji evezőspályán, az öt 1000 méteres távon, valamint a női kajak négyesek 500 méteres döntőjében is lesz magyar induló. Angyal Zoltán szerint három számban aranyesélyesek a magyarok.

A kenu egyeseknél Vajda Attila evezte a legjobb időt az előfutamok során, és ezt figyelembe kell venni, noha az időeredményekkel nem mindig szoktunk számolni - mondta az InfoRádiónak a szövetségi kapitány. Hozzátette: szép a technikája és taktikája, így van esélye az aranyra, noha nem szabad elfeledkezni a címvédő spanyol David Calról és a német Andreas Dittmerről sem.

A női kajak négyesek döntőjében a Kovács Katalin, Szabó Gabriella, Kozák Danuta és Janics Natasa alkotta egység legnagyobb ellenfele várhatóan a német hajó lesz, és Angyal Zoltán is kiélezett küzdelemre számít. Hangsúlyozta: mindkét egység jó formában van, a pillanatnyi idegállapot fog dönteni az aranyról.

A férfi kajak ketteseknél a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor páros jól ment az előfutamok során és az egész szezonban, de a szövetségi kapitány kiemelte: erős a mezőny, óriási volt a küzdelem az előfutamok során is. A magyar kajakosok jó versenyző típusok, megoldják a kritikus helyzeteket is - tette hozzá.

Angyal Zoltán szerint sokat számít, hogy a páros egyik tagja, vagyis Kammerer Zoltán már háromszoros olimpiai bajnok, és remekül kiegészíti őt Kucsera Gábor, akivel jó párost alkotnak.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×