eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Kemény Dénes: Ajándékokat adtunk az ellenfélnek

Az olimpiai címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott döntetlennek kezdte szereplését a pekingi játékokon: a magyar együttes 10-10-es döntetlent játszott az Európa-bajnok Montenegróval. Kemény Dénes szövetségi kapitány az InfoRádiónak azt mondta, elsősorban a védekezésbeli hibák miatt maradt el a győzelem. A szakvezető hozzátette: a magyar csapat mától csak a keddi, görögök elleni mérkőzésre koncentrál.

Jó néhány védekezési hibát követtünk el a második félidőben, kaptunk olyan gólokat, amelyek elkerülhetők lettek volna - mondta az InfoRádiónak a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Kemény Dénes hozzátette: tanítványai az Európa-bajnok montenegróiak elleni meccsen elfáradtak, és a figyelmük is lankadt. A tréner megjegyezte: többször is megnézik majd a mérkőzésről készült felvételt és elemzik a hibákat.

Inkább azt mondanám, hogy kiengedtük a kezünkből a győzelmet, nem pedig azt, hogy bravúrosan kiegyenlítettünk, még, ha így is történt - mondta Kemény Dénes, hozzáfűzve: nem lesz könnyű az olimpia.

Előre néznek

A csoportban a legerősebb ellenfél Montenegró volt, így, ha levonjuk a mérkőzés szakmai tapasztalatait, és, ha azok a játékosok, akik ma nem nyújtották a tőlük telhető legtöbbet, észbe kapnak, a következő meccsek nyerhetők - magyarázta a szövetségi kapitány.

Mostantól fogva csak a keddi, görögök elleni mérkőzéssel törődünk: mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy nyerjünk - hangsúlyozta Kemény Dénes. A kapitány hozzátette: előfordulhat, hogy a gólkülönbség dönt majd arról, ki végez a csoport élén, így győzelemre kell játszani.

A tréner szerint nagyon sokat kell még fejlődnie a csapatnak, hiszen három gólos vezetésnél tisztán kijátszott emberelőnyöket hagytak ki, büntetőt hibáztak, sok gyors ellentámadást pedig nem tudtak gólra váltani. "Ajándékokat adtunk az ellenfélnek a védekezésben, szerintem ennél sokkal jobban tudunk játszani" - mondta Kemény Dénes.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×