eur:
388.83
usd:
361.77
bux:
68587.16
2024. május 8. szerda Mihály

"Görbicz Anita még fél lábbal is világklasszis!"

A kedvezőtlen előzmények ellenére egyértelmű győzelmet aratott a magyar válogatott - fogalmazott az InfoRádióban Róth Kálmán, az U20-as magyar női kézilabda-válogatott szövetségi edzője, kétszeres magyar bajnok tréner a svédek elleni 30-24-es sikerről.

A szakember szerint Görbicz Anitáék meggyőző fölénnyel nyertek a felkészülési időszakban jól szereplő északiakk szemben. Ez a meccs kötelező győzelemnek számít, de fontos volt, hogy végig a magyarok uralják a játékot.

Akár jót is tehetett Görbicz Anitának egy kis pihenés, hiszen évek óta nagy a nyomás a világklasszis győri irányítón. A kihagyás miatt plusz energiát szabadíthatott fel erre a meccsre - vélekedett Róth Kálmán az InfoRádiónak adott elemzésében. A játékos szerencsétlen háztartási sérülése miatt másfél hétig nem edzhetett a válogatottal.

"Görbicz Anita még fél lábbal is világklasszis! Látható volt, hogy még nem teljesen egészséges, de még így is kiemelkedő teljesítményt nyújtott" - fogalmazott volt tanítványáról a tréner.

Róth Kálmán megjegyezte, hogy a győri játékosok nagy szerepet játszottak a sikerben, hiszen Görbicz mellett Vérten Orsolya is hét gólt dobott, Tomori Zsuzsanna hat találatig jutott, a kapus Pálinger Katalin pedig ezúttal is remekelt.

Az edző biztos abban, hogy a folytatásra Tóth Tímea játéka is feljavul. A Hypo átlövője a svédek ellen sem kézilabdázott gyengén, fontos szerepe volt a védekezésben, emellett két gólig jutott, de ennél tőle többet várnak a szurkolók.

A bírói tévedésekről a szakember azt mondta, hogy ezek abban a periódusban történtek, amikor kissé elbizonytalanodott a csapat. A bakik kellemetlenül érintették a csapatot, de a lett játékvezetők végül nem vitték félre a mérkőzést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×