eur:
401.52
usd:
367.26
bux:
74264.68
2024. október 14. hétfő Helén

Nézőcsúcs születhet a Magyar Nagydíjon

Néhány éve a nyomvonal, idén a kiszolgáló rendszerek újultak meg a Hungaroringen, állami támogatás nélkül - mondta az InfoRádiónak a Hungaroring Sport Zrt. elnöke. Palik László hozzátette: a Forma-1-es Magyar Nagydíjon idén nézőcsúcs születhet. A kormány a napokban dönthet a versenyért fizetendő jogdíj jóváhagyásáról, így hamarosan az is eldőlhet, hogy Magyarország 2016-ig F1-es nagydíj rendezője lehet.

A néhány évvel ezelőtti nyomvonalváltoztatás után idén a kiszolgáló rendszereket modernizálták a Hungaroringen. Akárcsak az első, úgy a második, egymilliárd forint értékű beruházást is egy hitelkonstrukció keretében finanszírozta a Hungaroring Sport Zrt. - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke.

Palik László reméli, hogy idén még a tavalyinál is többen látogatnak majd ki a Forma-1-es Magyar Nagydíjra. Erre megvan az esély, hiszen eddig elővételben több jegyet adtak el, mint tavaly ugyanebben az időben.

A magyar futam azért is komoly érdeklődésre számíthat, mert nagyon szoros a pilóták közötti verseny az élmezőnyben, ahol ott van a lengyel Robert Kubica is, így a Hungaroring Sport Zrt. elnöke sok Lengyelországból érkező rajongót vár.

Palik László szerint jó verseny lesz a Hungaroringen, arra azonban nem vállalkozott, hogy megtippelje, mely pilóták állhatnak majd a dobogóra a Magyar Nagydíjon.

Hamarosan döntés a Magyar Nagydíj jövőjéről

Hónapok óta folynak a tárgyalások a Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezéséről szóló szerződés meghosszabbításáról - mondta az InfoRádiónak a sportért is felelős önkormányzati miniszter.

Gyenesei István hozzátette: valószínű, hogy az új, 2016-ig szóló megállapodást még az idei versenyszezon végéig aláírják a felek.

Fontos feltétele a szerződés meghosszabbításának az a jogdíj, amit a magyar államnak a futamok megrendezése érdekében ki kell fizetnie. Ennek jóváhagyásáról pénteken dönthet a kormány - közölte a miniszter.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×