eur:
393.82
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Erdei Zsolt: "Irtó kemény kutya ez a gyerek"

Irtó kemény kutya ez a gyerek - mondta az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában egyik lehetséges ellenfeléről, az argentin Hugo Hernán Garayról Erdei Zsolt. A Boksz Világszervezet félnehézsúlyú világbajnoka bízik benne, hogy akár már idén lesz esélye egy címegyesítő mérkőzésre, bár nem felhőtlen a viszonya klubja, a hamburgi Universum vezetőivel, és még nem tudja, ki lesz a következő riválisa, jelenleg a jövő szombati Balaton-átúszásra készül. Az alábbiakban az Erdei Zsolttal készült beszégetés szerkesztett változatát olvashatják el.

Legutóbbi meccsét, az amerikai DeAndrey Abron elleni áprilisi találkozót nagyon simán nyerte meg. Talán túlságosan is könnyen...

Igen, mert nagyon jól bokszoltam. Ha a fanyalgók, irigyek nem úgy nyilatkoznak a mérkőzés után, ahogy azt tették, akkor kifejezetten kellemes emlékeim lennének. Azt mondanám, itt voltam szakmailag a csúcson. Olyan szintet értem el, hogy teljesen megértem a profi bokszra, a 12 menet semmilyen szinten nem okoz problémát, higgadtan, bölcsen, okosan öklöztem. Nem kockáztattam semmit, nem kaptam be ütéseket, pedig az ellenfél a közvélekedéssel ellentétben egyáltalán nem volt veszélytelen. Kiváló bokszoló, de azon a napon az én formámmal szemben nem tudott kibontakozni. De ehhez én is kellettem!

Foglalkozik még a fanyalgókkal?

Már nem. A meccs után kicsit zaklatott voltam a reakciók miatt, első felindulásomban sok olyat is mondtam, amit szinte rögtön megbántam. Nem igaz, hogy nem érdekel a közönség szeretete, de örülnék neki, ha kicsit szakmaibb szemmel néznék a meccseket. A profi boksz nem csak a vérről szól! Bár a modern kor gladiátorai vagyunk, nemcsak a brutalitást kellene a szurkolóknak díjazniuk.

Eljöhet-e az idő, amikor a közönség az okos bunyóra is igazán vevő lesz?


Eljöhet, de nem biztos, hogy ez még az én időmben lesz.
Mikorra várható a következő meccse?

Még idén, ezen belül semmit nem merek biztosan kijelenteni. Korábban azt mondták, hogy szeptember 27-én, de ehhez már gyakorlatilag meg kellett volna kezdeni a felkészülést. Várok az Universum-vezetők jelzésére, mást nem tehetek.

Jól érzem, hogy ismét lehetne gördülékenyebb a viszonya az Universum irányítóival?

A feszültségek hátterében az előző meccs utáni nyilatkozatom áll. Ugyan őszintén beszéltem, de nem olyan állapotban, amikor az ember tisztában van az elmondottak következményeivel. De elnézést kértem a vezetőktől a nyilatkozatért. Megvan az oka, hogy megorroltak rám, de nem lehet ezt a végtelenségig folytatni. Ha nem tudják túltenni magukat ezen, akkor nem tudok mit csinálni. Szerintem el kell fogadni a másik embert. Nekem is vannak furcsa mondataim, de ez belefér az életvitelembe, abba a pályafutásba, amit magam mögött tudhatok.

Milyen meccsnek lehet a legnagyobb valószínűsége?

{{keretes_cim}}

1. Joe Calzaghe (brit)
2. Bernard Hopkins (amerikai)
3. Antonio Tarver (amerikai)
4. Chad Dawson (amerikai)
5. Roy Jones Junior (amerikai)
... 9. Erdei Zsolt
... 12. Hugo Hernan Garay (argentin)

Sokat volt arról szó, hogy címegyesítő mérkőzés vár rá. Az argentin Hugo Hernan Garay világbajnok lett, így van rá esély, hogy ismét vele kell bokszolnom. Valószínűleg életem legnehezebb mérkőzése lenne.

Ettől függetlenül megküzdene vele? A korábbi két meccsük nagyon kemény volt.


Irtó kemény kutya ez a gyerek. Mint aki megvadult, megy előre, hiába üti az ember a fejét. Nem tudom, mit eszik, de egy irtózatosan kemény pali. Én meg egy rutinos róka vagyok. Mindkettőnknek más az erőssége, éppen ezért lesz ez harmadjára is egy érdekes meccs. Szívesebben bokszolnék Antonio Tarverrel vagy Chad Dawsonnal, mert ők elismertebbek, és szívesen kimennék Amerikába is, de ha Garay lesz a következő ellenfelem, akkor sem fogok siránkozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×