eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kemény Dénes: "Messze van az olimpia, sokat tudunk még dolgozni"

Csak jövő hétfőn adja le olimpiai csapatának névsorát Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az együttes az elmúlt három év ezüstsorozata után a malagai Európa-bajnokságról bronzéremmel tért haza.

Ez egy jól sikerült meccs volt - mondta az InfoRádiónak a vízilabda Európa-bajnokságról bronzéremmel hazatérő magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint nehéz volt a bronzmeccs, mert a magyar csapatban két sérült játékos is volt, és rengeteg kiállítást ítéltek a bírók.

Kemény Dénes úgy véli: a malagai Eb-n már látszott, hogy kik azok a csapatok, akik leginkább kandidálták magukat az olimpiai éremre, de bármi egy-egy apróságon múlhat.

Az edző példaként említette a végül Európa-bajnokságot nyert Montenegró elleni vereséget, amikor szerinte figyelmetlenségből a mérkőzés vége előtt 20 másodperccel kaptunk egy elkerülhető emberhiányt, amit be is lőtt az ellenfél.

Ugyanakkor hasonló módon nyertünk a horvátok ellen - mondta a szövetségi kapitány, aki bíztatónak nevezte, hogy messze van még az olimpia, így sokat lehet dolgozni, hogy jobban játsszon a magyar csapat.

Kemény Dénes elmondta: a végleges olimpiai keretről a nevezési határidő napján, vagyis július 21-én dönt.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Japán és Oroszország kapcsolata az elmúlt években nem alakult túl jól, amely jelentős részben a történelmi ellentétek megoldatlanságán alapul. A két hatalom a japán szigetvilág északi részén került összetűzésbe, a területi kérdéseket pedig a második világháború óta nem sikerült megnyugtatóan rendezni, ezért jogi szempontból gyakorlatilag itt még egyáltalán nem fejeződött be a konfliktus. Voltak próbálkozások a helyzet rendezésére, ám a jelenlegi geopolitikai szituáció egyáltalán nem tűnik kedvezőnek a konstruktív párbeszédre, mivel a felek álláspontja egyre inkább távolodni látszik. Pedig a lezárás akár követendő példát is állíthatna szerte a világon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 18:00
×
×
×
×