eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nemcsik: Az utolsó lehetőséget is meg kell ragadni

Nemcsak öttusában és vízilabdában, hanem vívásban is egy hónappal a pekingi olimpia előtt rendeznek Európa-bajnokságot. A kijevi kontinenstornának a magyar férfi kardvívó-válogatott is éremesélyesként vág neki, a csapat ismét a tavaly világbajnoki címet szerzett Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Lontay Balázs összeállításban szerepelhet. Nemcsik Zsolt az InfoRádiónak elmondta: korábbi sérülése nem zavarja majd a viadalon.

Különösen fontos lesz a kijevi vívó Európa-bajnokság, ugyanis az itt szerzett pontok beleszámítanak a világranglistába és az olimpiai kiemelésbe is, vagyis kettős téttel bír a verseny - mondta az InfoRádiónak Nemcsik Zsolt, a világbajnok magyar férfi kardvívó-válogatott tagja.

Az olimpiai ezüstérmes sportoló kiemelte: a második helyen áll a világranglistán a magyar csapat, és akkor előzheti meg a jelenleg éllovas franciákat, ha győz, vagy második, de a franciák előtt végez.

A világranglista első az olimpián Egyiptommal, a második pedig az Egyesült Államokkal találkozik az első fordulóban, és mondani sem kell, hogy az egyiptomiak mennyivel könnyebb ellenfélnek tűnnek, így az utolsó lehetőséget meg kell ragadni az előrelépésre az Eb-n - hangsúlyozta Nemcsik Zsolt.

A magyar kardvívó közölte, hogy korábban sérült térde verseny közben nem okoz gondot, de a hosszú edzéseket nehezen bírja. Az orvosi stáb sokat segít a kezelésben, így az olimpián és az Eb-n sem okoz problémát a korábbi sérülés - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×