eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Varga Tamás: Minden esélyünk megvan, hogy győzzünk

Varga Tamás - a világversenyeket tekintve - az athéni olimpia után a most pénteken kezdődő spanyolországi Európa-bajnokságon tér vissza a magyar férfi vízilabda-válogatottba. A több poszton is bevethető játékos 2005-ben lemondta szereplését, majd miután kijelentette, hogy ismét Kemény Dénes rendelkezésére állna, a szövetségi kapitány még csaknem két évig nem válogatta be keretébe. Varga Tamás az InfoRádiónak elmondta: aranyéremhez akarja segíteni a magyar együttest az Eb-n.

Megkönnyebbült, hogy bekerült az Európa-bajnokságra utazó csapatba?

Természetesen, hiszen nagy stressz volt rajtunk az elmúlt öt hét során. Megnyugvást jelent, már csak a célra kell koncentrálni.

Amikor hosszú idő után először meghívta Kemény Dénes egy felkészülésre, akkor már érezte, hogy esélye lehet visszakerülni a csapatba?

Ezt nem lehet érezni. A tavaly decemberi meghívásnak örültem, pozitív volt, hogy visszakerülhettem. Aztán ahogy a következő összetartásokon is számított rám a szakvezető, bizakodtam, hogy bekerülök az olimpiára felkészülő 18 fős keretbe. Próbáltam úgy játszani a bajnokságban, majd a válogatott edzésein, hogy kivívjam az Eb-csapattagságot.

Mennyit számított, hogy itthon játszott, hiszen Szegeden eléggé szem előtt volt?

Más, ha itthon játszik valaki, bár nem ez a döntő szempont, de jobban látszik, hogy milyen szezont produkált, hogyan szerepelt a rangadókon. Örülök, hogy újra bekerültem a keretbe, és amivel tudom, segítem a csapatot, hogy újra aranyérmet szerezzünk.

Milyen céllal vágnak neki az Eb-nek?

Először is össze kell rázódni a 13 fős csapatnak. Szeretném, hogy győzzünk, és erre megvan minden esélyünk.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Az autóversenyzéshez kell egy jó adag egoizmus is, és ha valaki kibillen az ideális állapotból, arra rögtön lecsapnak az ellenfelek – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője arra reagálva, hogy Lewis Hamilton nyíltan beszélt egy interjúban mentális problémáiról. Vámosi Péter hozzátette: a legtöbb pilóta azt mutatja a külvilágnak, hogy nagyon kemény, azt azonban csak a közvetlen környezetük tudja, mennyit vesz ki belőlük valójában a versenyzés és az állandó stressz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×