eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Kemény: A megérzéseimre hagyatkoztam

A malagai vízilabda Európa-bajnokság is az olimpiai felkészülés része - hangsúlyozta az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya. Kemény Dénes megjegyezte, hogy csak a kontinensviadal után kell leadnia az augusztusi játékokra utazó csapat névsorát.

Hétfőn este kijelölte a keretét az Európa-bajnokságra, de még nem az olimpiára, noha korábban azt mondta, meghozza a mindkét világversenyre érvényes döntést. Miért határozott végül másként?

Annyiban mindkét tornára érvényes a keret, hogy az Európa-bajnokság csapata a pillanatnyi legerősebb csapat a véleményem szerint, ez akkor fog változni az olimpiára, ha két hét múlva másként gondolom. Ez az Eb és az olimpia csapata, de most még csak a kontinenstornára kellett jelölni, az ötkarikás játékokra egy héttel az Eb után kell leadni a névsort.

Mennyire volt nehéz a döntés?

Talán nehezebb volt, mint az elmúlt években. Volt pár olyan poszt, ahol szinte különbség sem volt a játékosok között, így a megérzéseimre hagyatkoztam. Kisebb baj, ha az Eb-n derül ki egy-két döntésemről, hogy hibás.

Milyen céllal utaznak ki az Eb-re?

Az a cél, hogy minél jobban szerepeljünk, de nem felejtjük el, hogy olimpia is lesz. Vagyis a tudásunkhoz és a lehetőségekhez képest a legjobbat akarjuk elérni, de készülünk Pekingre is. Ez meghatározza az edzéseket is, hiszen ha olyan tapasztalunk, amit sürgősen ki kell javítani, azt a délelőtti gyakorláson megpróbáljuk megtenni, noha a játékosok nem szeretnek meccsnapon edzeni, de most nem leszek kegyes.

A szerbektől Ikodinovics motorbalesete után hiányozni fog. Ez mennyiben változtathatja meg az esélyeket?


Nagyszerű játékos, sok borsot tört az orrunk alá, és ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánok neki, de mindig a csapat számít, és a szerb válogatotterős együttes. A csapat ereje mindig az egységben van.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Az autóversenyzéshez kell egy jó adag egoizmus is, és ha valaki kibillen az ideális állapotból, arra rögtön lecsapnak az ellenfelek – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője arra reagálva, hogy Lewis Hamilton nyíltan beszélt egy interjúban mentális problémáiról. Vámosi Péter hozzátette: a legtöbb pilóta azt mutatja a külvilágnak, hogy nagyon kemény, azt azonban csak a közvetlen környezetük tudja, mennyit vesz ki belőlük valójában a versenyzés és az állandó stressz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×