eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Lisztes Krisztián a németek döntőbe jutására számít

Lisztes Krisztián a német válogatott döntőbe jutására számít a törökökkel szemben az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon. A Ferencvárostól távozott középpályás korábban évekig játszott a német Bundesligában, 2004-ben pedig bajnok lett a Werder Bremennel. A 49-szeres válogatott labdarúgó a németek mellett a spanyoloknak szurkol, és reméli, Miroslav Klose ismét betalál.

Stuttgartban együtt dolgozott Joachim Löwvel, a német válogatott szövetségi kapitányával. Milyen edzőnek tartja a szakvezetőt?

Játékospárti volt már akkor is, és úgy tűnik a német válogatott tagjaival is remekül megtalálta a közös hangot. A Nationalelfre nem mindig volt jellemző, hogy játékos akciókat vezetnek meglepő húzásokkal, amelyekből sok gólt lehet szerezni, de Löwnek sikerült egy lendületes, fiatalos válogatottat építeni.

Milyen találkozóra számít a szerda esti elődöntőben?

Ezen a szinten már bármi megtörténhet. Szimpatikus a törökök küzdeni tudása és hihetetlen fanatizmusa, emellett a szerencse is melléjük pártolt. A németek ellen ugyanakkor nehéz játszani, ez a negyeddöntőben is kiderült, hiszen a portugálok egyéniségei nem tudtak érvényesülni, ez pedig a németek csapategységét dicséri. Bár a törökök csapategységével sincs gond, mégis úgy vélem, egy kiélezett meccsen a németek jutnak be a döntőbe.

Van olyan játékos a német válogatottban, akinek kifejezetten drukkol egyénileg is?


Miroslav Kloséval együtt játszottam a Werderben, neki drukkolok. A fejjátéka kiemelkedik az egész mezőnyből, és remélem, hogy a portugálok után a törökök hálójába is betalál.

Hogyan tetszettek eddig az Eb mérkőzései?

Jó meccseket lehet látni, a csapatok taktikailag és technikailag is felkészültek, így nézőként is sokat lehet tanulni.

Melyik csapat játéka a legszimpatikusabb?

A hollandoké nagyon tetszett, jó focit játszottak, de az oroszok hihetetlen formajavulásnak köszönhetően ejtették ki az oranjét. A latin focit szeretem, így a spanyolok játéka is szimpatikus, kíváncsi leszek, hogy mire mennek az oroszok elleni elődöntőben.

A játékosok közül kinek a teljesítménye a leginkább szemet gyönyörködtető?

Az orosz Andrej Arsavin és a spanyol Andres Iniesta játéka nagyon tetszik. Én is ezen a poszton szerepelek, így az irányítók játékát külön figyelem.

Mennyire lepte meg Michael Ballack remeklése?

Klasszisra utal, hogy Ballack hosszú sérülés után ennyire sikeresen tért vissza. A német válogatottnak évek óta ő a vezéregyénisége, nagy terhet raktak a vállára, de bizonyítja, hogy együtt tud ezzel élni.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×