eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Világbajnokot kiejtő kapus és háromgólos csatár - a negyeddöntő legjobbjai

Száguld a szbornaja és a Nationalelf, így nem csoda, hogy négy-négy orosz és német labdarúgó került be az InfoRádió, a Sky Sports és az inforadio.hu látogatói által leadott osztályzatok összesített rangsora alapján kialakított álomcsapatba a negyeddöntőben nyújtott teljesítményt figyelembe véve a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Már csak három mérkőzés van hátra a kontinensviadalból, így az elődöntők előtti pihenőnapon érdemes számba venni, hogy a negyeddöntőben mely futballisták nyújtottak kiemelkedőt. A nyolc között búcsúzott a holland, a portugál, az olasz és a horvát válogatott is, így nem meglepő, hogy a csoportkört követően kialakított álomcsapatból senki sem került be a mostani tizenegybe, amelyet az InfoRádió, a Sky Sports és az inforadio.hu látogatói által leadott osztályzatok alapján alkottunk meg.

Az álomcsapat kapusa az olaszok elleni meccs tizenegyes-párbajában két büntetőt is kivédő Iker Casillas lett, bár Gianluigi Buffon és Igor Akinfejev sem maradt le sokkal a spanyol csapatkapitány mögött.

A védelemben a portugálok ellen rengeteget robotoló sokoldalú német labdarúgó, Philipp Lahm, az olaszok legjobbja, az átjátszhatatlan Giorgio Chiellini, valamint két orosz, a távoli bombái mellett a védekezésben is remeklő Gyenisz Kologyin, és a támadásban is aktív Jurij Zsirkov kapott helyet. Néhány tizeddel szorult ki a csapatból a török Ugur Boral és az orosz Alekszandr Anyukov.

A középpályán Andrej Arsavin helye megkérdőjelezhetetlen, az eltiltása után világklasszis teljesítménnyel az elitbe berobbanó orosz irányító a torna legjobb játékosa címre is esélyes lehet - az InfoRádió rangsorát két meccsen produkált zseniális játékával fölényesen vezeti.

Bastian Schweinsteiger is magas átlagot kapott a portugáloknak lőtt gólja után, míg Michael Ballack csapattagsága sem meglepő a negyeddöntőben mutatott játéka és fontos fejesgólja tükrében. Szintén bekerült az álomcsapatba a török Tuncay Sanli, aki a németek elleni elődöntőben eltiltása miatt nem léphet pályára.

A csatársorban a már a harmadik gólját szerző Roman Pavljucsenko, illetve a portugálok elleb eredményes Miroslav Klose kap helyet, bár a török Semih Sentürk és Lukas Podolski is alig maradt ki az álomcsapatból.

Az InfoRádió honlapján az Eb valamennyi meccse után értékelheti a labdarúgókat, a találkozót követő napon 12 óráig, míg az eredményeket ezt követően nézheti meg. A jelenlegi állást megnézheti, ha ide kattint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×