eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Ugródeszkának is kiváló lehet az Eb-elődöntő a fanatikus edző számára

A török válogatott úgy jutott el az osztrák-svájci labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjébe, hogy eddigi négy mérkőzésén mindössze két percen keresztül állt győzelemre. Fatih Terim szövetségi kapitány együttese a szerdai elődöntőben a német válogatottal mérkőzhet a fináléba jutásért.

A szerdai Németország-Törökország elődöntő előtt érdemes alaposabban megnézni, hogy ki is a két válogatott szövetségi kapitánya, és hogy mennyiben járultak hozzá az eddigi sikerekhez. Dénes Tamás futballszakíró, az InfoRádió Európa-bajnoki tudósítója szerint a két együttes eddigi teljesítménye az edző lenyomata is.

A török válogatottat irányító Fatih Terim hihetetlenül tudja motiválni a játékosait, lelkileg is nagyszerűen felkészítette a csapatát - vélekedett a futballszakíró. Dénes Tamás hozzátette: a török együttes a fanatizmusával és a lelkesedésével tűnt ki eddig, és ennek gerjesztésében Fatih Terim a legjobb. A szakvezető vissza szeretne térni az olasz élvonalba, és az erre az Eb után lehet is esélye.

A német válogatott szövetségi kapitányának, Joachim Löwnek abban a tekintetben könnyű dolga volt, hogy nem kellett új csapatot építenie a 2006-os világbajnokság bronzérmes együtteshez képest - emelte ki Dénes Tamás. Az InfoRádió Európa-bajnoki tudósítója elmondta azt is, hogy a lapok által tangótanárként emlegetett Löw Jürgen Klinsmann segítője volt, így jól ismerte az együttest.

A futballszakíró szerint a kontinenstornán kevés olyan edzői húzás volt, ami döntően befolyásolta valamelyik meccs kimenetelét. A kevés kivétel közé tartozik, hogy Marco van Basten a holland-olasz meccsen együttese vezetésénél támadó játékosokat cserélt, így újabb találatokat szerezve eldöntötte az összecsapás sorsát.

Dénes Tamás szerint az orosz válogatott szakvezetőjét, Guus Hiddinket dicséri, hogy meg merte bontani a görögök ellen győztes együttest, hogy betegye a kezdőbe az eltiltását letöltő Andrej Arsavint, aki a torna egyik legjobb teljesítményét nyújtotta eddig.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×