eur:
401.2
usd:
366.62
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Nihat: "Senkitől sem félünk!"

Játékosai küzdőszellemét dicsérte Fatih Terim, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a csehek elleni siker után. A két gólt szerző Nihat Kahveci szerint, ha rossz játékkal is képesek nyerni, akkor jó teljesítménnyel bárkit le tudnak győzni.

Játékosai küzdőszellemét dicsérte Fatih Terim, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a csehek elleni feltámadás és heroikus siker után. A török együttes negyedóra alatt fordította meg a meccset, és a 3-2-es sikerrel bejutott a nyolc közé, ahol a horvát csapattal találkozik.

"Büszke vagyok a játékosokra, akik tisztában vannak vele, hogy a meccs a játékvezető sípszaváig tart. Az egész világnak megmutattuk, hogy milyen csapat is vagyunk. Az eső ismét esett, és nekünk ismét meg kellett izzadnunk. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk a végsőkig harcolni" - emelte ki a meccs után Fatih Terim.

A szakvezető hangsúlyozta: hihetetlen érzés volt látni, hogy Nihat Kahveci lövése után a hálóba került a labda.

"Azt üzenem az országnak, arra biztatom az embereket, menjenek az utcákra, ünnepeljék meg a győzelmet, használják ki az alkalmat. Már a svájciak elleni mérkőzés után mondtam, hogy emlékezni fognak ránk. Ma újra ezt mondom" - mondta a Császár becenévre hallgató török szövetségi kapitány.

Nihat: Senkitől sem félünk

Pályafutása legfontosabb találatainak nevezte a cseheknek lőtt két gólt Nihat Kahveci. A csapatkapitány szerint a fordulópont Arda Turan találata volt, azzal éledtek fel a török remények.

"Kétgólos hátrányba kerültünk, nem játszottunk túl jól, lassúak voltunk, de nem adtuk fel. Az első találat volt a kulcs, az jelentette a fordulópontot. Hihetetlen érzés, hogy az én gólommal kerültünk a nyolc közé. Ez a győzelem ajándék a nemzetünknek" - hangsúlyozta a csatár.

"A portugálok elleni meccs után nem sokan hittek abban, hogy képesek leszünk továbbjutni, de folytatjuk, hogy futballtörténelmet írjunk. Tudjuk, hogy még javulnunk kell, de ha rossz játékkal is képesek vagyunk nyerni, akkor jó teljesítménnyel bárkit le tudunk győzni. Senkitől sem félünk, a horvátokat is le tudjuk győzni a negyeddöntőben" - fejtette ki.

A félholdas együttes egyébként a 2000-es Eb-n és a 2002-es vb-n is úgy jutott tovább, hogy az első csoportmeccsét elveszítette - hat évvel ezelőtt egészen a bronzéremig meneteltek Hakan Sükürék. Hasonló talpraállást legutóbb a csehek mutattak be a négy évvel ezelőtti kontinenstornán, míg még nagyobb hátrányból 2000-ben Jugoszlávia támadt fel: Szlovénia ellen hat perc alatt egyenlítettek 0-3-ról.

Örömmámor Törökországban

Csodálatos visszatérésről cikkez a török sajtó a vasárnapi mérkőzés után. "0-2-től a győzelemig" - olvasható a Hürriyet címoldalán. A lap többek között arról ír, hogy örömmámorban úszik Törökország, és a csapat történelmet írt.

"Mint egy eposz" - lelkendezik a Milliyet, amely csodát emleget, és az egekig magasztalja Nihat Kahvecit, az est hősét, aki két góljával eldöntötte a mérkőzést. Az Eb-ről szóló vezércikk szerzője szerint ezek után, a negyeddöntőben nagyon nehéz dolga lesz a horvátoknak az önbizalmuk teljében lévő törökökkel szemben. "Ezek a játékosok nem hagyják magukat egykönnyen legyőzni" - olvasható a cikkben.

"Csehország out" - írja a Yeni Safak, egyben pedig kiemeli, hogy a török válogatott Európa legjobb nyolc csapata közé került.

"A török csoda, ez a büszkeség egész Törökországé" - véli az Aksam, amely már arról is beszámol, hogy a győzelem után az emberek az utcákra vonultak, és közös ünneplés kezdődött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 11. 20:09
2024. október 11. 18:45
×
×
×
×