eur:
401.2
usd:
366.62
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Miért nem szurkol Kemény Dénes Cristiano Ronaldónak?

Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya Hollandiának szurkol az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon. Márton Sándor volt FIFA-asszisztens szerint a narancsmezesek a végső sikerre is esélyesek.

Kemény Dénes a hétvégén a helyszínen nézte meg a Spanyolország-Svédország meccset az osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. A magyar férfi vízilabda-válogatott szakvezetőjének tetszett a 2-1-es spanyol sikerrel végződött találkozó, és az azt körülvevő atmoszféra is. Magyarországon elképzelhetetlen olyan mérkőzés, amelyen ennyire barátságos hangulatban drukkolna két szurkolótábor saját csapatának, és nem a másik ellen - emelte ki a kétszeres olimpiai bajnok edző.

A szövetségi kapitány szerint eddig izgalmas meccseket láthattunk az Eb-n, a korábbi tornákon "linkebb" találkozók is szoktak lenni.

A Manchester United-rajongó Kemény Dénes a hollandoknak szurkol a kapus, Edwin van der Sar miatt, de a végső győztes megtippelésére nem vállalkozott a negyeddöntő előtt, ugyanis korábban is volt arra példa, hogy egy válogatott a csoportmeccsek során remekelt, majd mégis gyorsan kiesett.

Megjegyezte: azért nem szorít egyelőre Cristiano Ronaldónak és a portugáloknak, mert nem tudni, hogy a Real Madrid által csábított játékos marad-e az angol csapatnál.

A horvátok a döntőig menetelhetnek

Az eddig magabiztosan teljesítő holland válogatott a tornagyőzelemre is esélyes a kontinensviadalon - mondta az InfoRádiónak Márton Sándor volt FIFA-asszisztens. Kiemelte: a narancsmezes csapat erősebb, mint az utóbbi évek világversenyein, amikor az egyenes kieséses szakaszban bukott el.

A portugálokról lehetett tudni, hogy jó formában vannak, míg a horvát válogatottról a budapesti barátságos meccsen kiderült, hogy masszív alakulat, amely akár a döntőig is eljuthat - fejtette ki Márton Sándor.

A volt FIFA-asszisztens azt mondta: a hétfő esti osztrák-német találkozón Ballackék az esélyesebbek, a társrendező Ausztria 2-3 góllal gyengébb riválisánál, így még megszorongatni sem lesz képes Joachim Löw szövetségi kapitány alakulatát.

A világbajnok olaszok szétesően játszottak Márton Sándor vélemény szerint, aki a franciák továbbjutására számít a keddi játéknapon.

Hanganyag: Farkas Dávid és Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 11. 20:09
2024. október 11. 18:45
×
×
×
×