eur:
401.58
usd:
367.12
bux:
74227.91
2024. október 11. péntek Brigitta

Egressy: Ronaldóék játéka olyan, mint a portugálok maguk

Naponta írnak szubjektív értékeléseket a magyar íróválogatott tagjai a futball Európa-bajnokságról a litera.hu irodalmi portálra. A közelmúltban Európa-bajnokságot nyert csapat középpályása azt mondja: a nemzeti sajátosságok a fociban is megnyilvánulnak, ezért is szereti a portugálok játékát.

A portugálok labdarúgó-válogatottnak drukkol az Európa-bajnokságon Egressy Zoltán író. A magyar íróválogatott tagja az InfoRádiónak azt mondta: szíve szerint a magyaroknak szurkolna, de nem vagyunk ott a világversenyeken.

Egressy Zoltán szerint Cristiano Ronaldóék játéka olyan, mint a portugálok maguk. Támadó, improvizatív, ötletes focit játszanak, amit lehet szeretni, hiszen nem gépek mennek előre, hanem érzelmi futballt mutatnak be - fejtette ki.

Az író úgy vélekedett, a nemzeti sajátosságok a fociban is erősen megnyilvánulnak, ezért is szereti a portugálok játékát.

A portugálok sokáig jutnak el, de sohasem nyernek meg egy tornát, mégis valahogy ez is a luzitánokhoz tartozik, hiszen lehet velük szomorkodni - mondta Egressy Zoltán.

A kontinensviadalon győztes magyar íróválogatott tagjai naponta írnak szubjektív értékeléseket a futball Európa-bajnokságról a litera.hu irodalmi portálra.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×