eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A németek vannak olyan jó formában, mint a portugálok

Svájc után a másik társrendező, Ausztria is kikapott a labdarúgó Európa-bajnokság első fordulójában: Horvátország egy tizenegyesből szerzett góllal nyert 1-0-ra. A B csoport másik meccsén Németország Podolski duplájával győzött 2-0-ra Lengyelország ellen. Dénes Tamás, az InfoRádió Európa-bajnoki tudósítója szerint a Nationalelf van olyan jó formában, mint a szintén sikerrel debütáló portugálok.

Önmaguk számára csalódást keltettek a társrendező osztrákok azzal, hogy a nyitó meccsen kikaptak a horvátoktól a labdarúgó Európa-bajnokságon, hiszen a hazai közönség bízott a sikerben - mondta Dénes Tamás, az InfoRádió Európa-bajnoki tudósítója. Hozzátette: a második félidőben jobbak voltak a "sógorok", de a hátralévő meccseken csak a lengyelek ellen lehet esélyük, a németek ellen nem.

A futballszakíró szerint a horvát együttes teljesítménye a jó kezdés után elmaradt a várakozástól, nagyon hiányzik a válogatottból a lábtörés után gyógyuló csatár, Eduardo, aki a selejtezők során a legeredményesebb volt a dalmát csapatban.

A vasárnapi második mérkőzésen magabiztos, 2-0-s sikert elérő német együttes van olyan jó formában, mint az egy nappal korábban pályára lépő, és a végső sikerre szintén esélyesnek tartott portugál válogatott - vélekedett Dénes Tamás. Különösen a két középpályás, Ballack és Frings teljesített jól, míg a két gólt szerző Podolski nem azt a formáját mutatja, amellyel az idény nagy részében a kispadon üldögélt a Bayern Münchenben.

Hétfőn délután a francia együttes Románia ellen lép pályára, és a papírforma Raymond Domenech csapatának győzelmét ígéri, de nehéz dolguk lesz - mondta a futballszakíró. A lyoni csatár, Benzema várhatóan kezdeni fog, de nagy kérdés, hogy a fiatal játékosok hogyan tudják átvészelni az Eb-rajttal járó idegi terhelést - tette hozzá.

Az esti olasz-holland meccs pikantériája, hogy egykori milánói klubtársak, Roberto Donadoni és Marco van Basten ül a kispadon. A világbajnok olasz együttes általában jól szokott rajtolni a világversenyeken, és a hollandok is látványos játékra képesek, mindezt összevetve azonban Dénes Tamás nem számít sok gólra.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×