eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Legyen ez a támadó szellemű futball diadala!

Jövő szombaton megkezdődik az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság. Az elmúlt világversenyek tapasztalatai alapján az egyik fő kérdés a legjobb játékosok várható teljesítménye a kimerítő klubszezon után.

Kevés, az Európa-bajnokságon részt vevő csapat nevezett sok csatárt a keretbe, így valószínűleg nem a támadó szellemű játék dominál majd a megmérettetésen - mondta az InfoRádió sportrovatának vezetője az Aréna című műsorban.

Dénes Tamás hozzáfűzte: nem tesz majd jót a torna hangulatának, hogy az angol válogatott nem lesz ott, ahogyan az sem, hogy a két rendező ország nemzeti tizenegye már a selejtezők során elvérezhet, pedig a hazai csapatok szereplése emocionális szempontból mindig meghatározó.

Kifacsart sztárok

Rochy Zoltán, a Sport TV szerkesztője arról beszélt: a 2002-es világbajnokságon vetődött fel először, főleg a franciák és az argentinok katasztrofális szereplése kapcsán, hogy az ilyen tornákon a legnagyobb sztárok, az embert próbáló bajnoki szezon után már nem tudnak megfelelően teljesíteni.

E tendencia 2004-ben folytatódni látszott, és megmutatkozott a végeredményben is: a görög válogatott Európa-bajnoki címe nemcsak annak volt köszönhető, hogy Otto Rehhagel remekül felkészítette őket - jegyezte meg Rochy Zoltán, aki kevésbé tartja reménytelennek a svájciak helyzetét a mostani Eb-n, legalább a engyeddöntőig eljuthatnak.

Allez!

Dénes Tamás elmondta: annak örülne, ha támadó szellemű futballt játszó csapat - a portugál, a francia, a holland vagy a német válogatott - nyerné az Európa-bajnokságot. A szakértő hozzátette: a német válogatott jó szerepléséhez az kell, hogy Michael Ballack is jól játsszon.

Rochy Zoltán szerint az örök esélyesnek számító spanyolok is beférnek a támadó futballt játszó csapatok közé. A Sport TV munkatársa úgy véli: a csapat két támadója, Fernando Torres és David Villa képes biztosítani a gólerős játékot.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×