eur:
389.65
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Angyal: "Nem tudom elfogadni, ha valaki lélektelenül versenyez"

A magyar kajak-kenu válogatott 6 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzérmet, valamint újabb négy olimpiai kvótát szerzett a hétvégi milánói Európa-bajnokságon. Angyal Zoltán szakvezető egyedül az 1000 méteren címvédő létére csak nyolcadikként záró kenus, Vajda Attila hozzáállását bírálta.

Mennyire elégedett?

Nagyon elégedett vagyok az eredményekkel, ilyen éremszerzésre nem számítottam, hiszen nem minden számban indult a legerősebb egységünk. Sikerült aranyérmeket és újabb olimpiai kvótákat szerezni, aminek révén az olimpiai csapat kialakítását nagyobb biztonsággal lehet megtenni.

Ki nyújtott kiemelkedő teljesítményt?

Kucsera Gábor kajak egyesben nyújtott szereplése tetszett, hiszen évek óta csak párosban versenyzett, és most öt századmásodperccel maradt le a tavalyi világbajnok angol kajakos mögött. Kovács Katalin is nagyot küzdött, míg a Kozák Danuta, Szabó Gabriella női kajak páros - fiatal koruk ellenére - rutinosan, magabiztosan és meggyőzően nyert a német egység előtt. A Kozmann György, Kolonics György kenu kettes 500 méteren óriási csatában lett ezüstérmes, noha erre a távra nem igazán készültek.

Volt olyan versenyző, aki gyengébb formát mutatott az Eb-n?


Vajda Attilával nem voltam megelégedve. Nem a kenus nyolcadik helye miatt, hanem azért, ahogy versenyzett, és feladta a döntőt. Nem tudom elfogadni, ha valaki lélektelenül versenyez. Azt várjuk tőle, hogy olimpiai bajnok legyen, esélyes erre, így nem teheti meg, hogy feladja a versenyt.

Keményebbnek kellene lennie az edzőjének, Vécsi Viktornak Vajda Attilával és Janics Natasával is, akivel tavaly szintén előfordult hasonló eset?


Talán igen. Beszéltem az edzővel, és a versenyzővel is fogok, hogy megtaláljuk a megoldást arra, hogy hasonló ne történjen meg.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×