eur:
389.05
usd:
364.09
bux:
68039.1
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Angyal: Fábiánné nem nézi jó szemmel a Kovács-Janics páros összeállását

Továbbra is rendkívül feszült a viszony a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, Angyal Zoltán és a sikeredző, Fábiánné Rozsnyói Katalin között. A szakvezető az InfoRádiónak adott interjúban elmondta, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalin - tavalyi engedélye ellenére - nem nézi jó szemmel a Kovács Katalin, Janics Natasa olimpia bajnok páros újbóli összeállását.

Mennyi konfliktusra számít Fábiánné Rozsnyói Katalinnal az olimpia előtt?

Az álláspontok nem közeledtek egymáshoz, Fábiánné Rozsnyói Katalin makacs módon ragaszkodik az ő elképzeléseihez. Szinte ugyanott tartunk, ahol tavaly májusban. Annyi előrelépés történt, hogy Janics Natasa és Kovács Katalin egy hajóba ült, ezt fontosnak tartom, ugyanis mindig azt szerettem volna elérni, hogy ez a két versenyző odaállhasson a válogatóversenyre. Méressék meg magukat, lehet, hogy nyernek, lehet, hogy elbuknak, de nem szabad engedni, hogy a lehetőséget is elvegyük egy ilyen párostól. Az egész konfliktushelyzet ebből indult ki.

Tavaly szeptemberben hozzájárult ehhez Fábiánné Rozsnyói Katalin. Azóta visszakozott, már nem nézi jó szemmel a Kovács Katalin, Janics Natasa olimpia bajnok páros újbóli összeállását?

Egyáltalán nem nézi ezt jó szemmel. Azt nem szabad elfelejteni, hogy nemcsak Natasa, hanem Kovács Kati is kifejezetten akarja ezt a párost. Eddig senki sem verte meg őket, mindent elértek eddig, ezek alapján természetes, hogy Kati úgy érzi, van esélye az olimpián, így megpróbálja a párost. Janics Natasa és Kovács Katalin ötször ült össze eddig párosban, remélem, hogy ez elég lesz arra, hogy méltó ellenfelei legyenek bárkinek.

Kell számítani konfliktusokra Fábiánné Rozsnyói Katalin és Kovács Katalin között is?

Benne van a levegőben. Egy edzőnek nemcsak a stoppert kell nyomni, és nemcsak szakmailag kell felkészültnek lenni, hanem emberileg és pedagógiailag is. Ezeket a dolgokat meg lehet oldani. Ha ez a konfliktus kialakul, annak meg van az oka, és lehetett volna ezt kezelni. Nem örülök neki, mert nem tesz jót, ha az olimpia előtt száz nappal ilyen jellegű problémák vannak a csapaton belül.

A konfliktus újbóli kiéleződésében szerepe lehet annak is, hogy Janics Natasa a többszöri felajánlás ellenére sem tért vissza Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjába.

Ez nyilvánvaló. Tisztelem Kati néni munkáját és eredményét, kalapot emelek előtte, mert olyan következetes és kemény edző, mint ő, kevés van a Dunán és a világon is. Köztes út is létezik azonban, amely néha eredményesebb, mint a kemény diktátum.

A magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitányával, Angyal Zoltánnal készült interjút az InfoRádió teljes terjedelmében megismétli szombaton délután egy órától a Gólvonal című sportmagazinban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×