eur:
393.02
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Zárt kapuk mögött játszik két olasz sztárcsapat is októberig

Átalakítási munkálatok miatt októberig bezár az Internazionale és az AC Milan hazai labdarúgó-mérkőzéseinek otthont adó milánói Giuseppe Meazza Stadion.

"Októberig tart, amíg az új biztonsági előírásoknak megfelelően sikerül átalakítani a stadionunkat, addig zárt kapuk mögött rendezzük meg az itthoni meccseket. A munkálatok 22 millió euróba kerülnek, a költségeket fele-fele arányban álljuk az Internazionaléval" - jelentette be Adriano Galliani, a Milan alelnöke.

A két milánói sztárcsapat az átépítés befejezéséig a Bajnokok Ligájában is csak zárt kapuk mögött rendezhet meccseket.

A másodosztályú Napoli stadionja sem felel meg a szigorú biztonsági előírásoknak. A dél-olasz egyesület vezetői sztrájkkal fenyegetőznek, ha nézők nélkül kell pályára lépnie a csapatnak.

"A kormány úgy intézkedik és diktál, mint a 80 évvel ezelőtti a fasizmus idején. Nem fogadjuk el, hogy ki akarják zárni a szurkolóinkat, ha ez bekövetkezik, a sztrájktól sem riadunk vissza" - olvasható az egyesület közleményében.

Az olasz szövetség a kormányülést követően dönt arról, folytatódhat-e a hétvégén a bajnokság.

A legújabb információk szerint jelenlegi állapotában az élvonalbeli klubok stadionjai közül a római, a torinói, a sienai és a palermói alkalmas arra, hogy ott nézők előtt rendezzenek mérkőzéseket.

Õrizetbe vételek Olaszországban

Az olasz rendőrség már 40 embert, köztük 16 kiskorút vett őrizetbe, akiknek közük lehet a pénteki Catania-Palermo olasz labdarúgó bajnoki mérkőzés után kirobbant botrányhoz és a rendőr megöléséhez.

A gyanúsítottak közül többen szoros kapcsolatban állnak a szélsőjobboldali Forza Nuova nevű párttal.

A rendőrség most egy olyan felvételt elemez, amelyen többen ütik és rugdossák a később elhunyt 38 éves Filippo Racitit.

A rendőr az orvosi leletek szerint súlyos belső sérüléseket szenvedett, amelyek közvetlenül is előidézhették a halálát.

A hatósági tájékoztatás szerint az elkövetők azonosítását nehezíti, hogy a levegőbe került könnygáz elleni védekezésül sokan eltakarták az arcukat, ezért gyakorlatilag felismerhetetlenek.

A másik gondot az okozza, hogy az eddig őrizetbe vettek semmilyen formában nem hajlandók együttműködni az ügy felderítésében.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×