eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Folytatódik az olasz bajnokság

Az olasz kormány rendkívüli ülésén elfogadta a stadionokra vonatkozó megszigorított biztonsági előírásokat, így hétvégén folytatódhat a labdarúgó-bajnokság, de nézőket csak azokba az arénákba engedhetnek be, amelyek teljes mértékben megfelelnek az új szabályoknak.

A kabinet szigorított a rendbontókkal szemben kiszabható büntetéseken: az új rendelkezések értelmében egytől 4 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az, aki a stadionokban követ el törvénytelenséget, illetve az eddigi 3 év helyett 5-15 év börtönbüntetést kaphat, aki rendőrre támad, vagy akadályozza az intézkedésben, ráadásul szabadulása után további 5 évig kitiltják valamennyi stadionból, és a meccsek ideje alatt szociális munkát kell végeznie.

Minden szabály azonnali hatállyal lép életbe, és semmilyen kiskaput nem hagynak nyitva - mondta Giuliano Amato belügyminiszter.

Csak abban a stadionban lehet nézők előtt meccset rendezni, amely minden szabványnak száz százalékig megfelel. A 99 százalék nem elég - tette hozzá.

A legújabb rendelkezés értelmében a 37 első- és másodosztályú stadion közül 29-ben a jelenlegi állapotok szerint csak zártkapus találkozó rendezhető.

Az élvonalban csak Rómában, Torinóban, Palermóban és Sienában biztathatják helyszínen kedvenceiket a drukkerek.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×