INFORÁDIÓ
2022. június 27. hétfő
László

Ronaldo beszólt régi edzőjének

Infostart

Hivatalosan szerda délutántól az AC Milan játékosa lesz a brazil csatárcsillag, Ronaldo. A játékos öt év után távozik a spanyol Real Madridtól és hogy nem minden tüske nélkül, azt mutatja: első nyilatkozatában nem kímélte a klub jelenlegi edzőjét, Fabio Capellót.

Adriano Galliani, a Milan alelnöke még Madridban tartózkodik, de már nyilatkozott is a csapat új sztárigazolásáról Ronaldóról.

"Minden jó, ha a vége jó, tehát elégedettek lehetünk. Ronaldo kedd délután ötkor aláírt hozzánk, hat után már Milánóba utazott. Szerda reggel már edzeni fog és elkezdi a felkészülést. Február elsején már a Milan játékosaként kezdi meg új életét" - kezdte Adriano Galliani.

"Ronnie motivációját nem kérdőjelezheti meg senki, mivel ha egy másik országba szerződött volna, több pénzhez jutott volna. A nehezebb megoldást választotta, kevesebb pénzért. Tényleg szeretne jól teljesíteni nálunk" - tette hozzá a Milan alelnöke.

Berlusconi is figyelt

"Sokat beszéltem vele az utóbbi időben, és meg kell mondjam, hogy nagyon erős motivációja van. Remélhetőleg az igazi Ronaldo, a "Fenomén" fog visszatérni. Berlusconi elnök úr nagy figyelemmel kisérte végig a tárgyalásokat, az aláírás pillanatában már tudott az üzletről. Az elnök úrnak ismét hatalmas köszönet jár, amiért biztosította az igazoláshoz szükséges anyagi fedezetet" - fogalmazott a sportvezető.

"Két új sztárt igazoltunk, Jaap Stam helyére Massimo Oddo, Andrij Sevcsenko helyére Ronaldo érkezett. Nagyon izgalmas dolog Ronaldo érkezése, mivel amit pályafutása során tett, azzal már beírta magát a futballtörténelembe. Madridban is sok gólt szerzett, és a Real hivatalosan meg is köszönte ezt neki. Õ egy igazi sztár, és a Realban sem vallott szégyent. Nagyon örülök neki is, és Oddónak is, úgy tűnik, hogy a Milan a nyári események után ismét emelt fővel járhat" - mondta Adriano Galliani.

Kakáról nem esett szó

"Azt hiszem, Ronaldónak kijár a szép fogadtatás Milánóban, hiszen minden intelligens ember megértheti, hogy egy játékos nyugodtan cserélhet klubot ötévente, sőt, valaki megteszi ezt akár évente is. Ami Kakát illeti, róla nem beszéltünk. Calderonnal, Mijatoviccsal és Baldinivel, tehát a Real vezetésével jó kapcsolatom van. Talán valami történhet még Ricardo Oliveirával, de nem hiszem, hogy így lesz" - tette hozzá a sportvezető.

"Nem titkolom, hogy voltak tárgyalások a kölcsönadásáról a Real Madridhoz, aminek a végén a Realnak opciója lett volna a játékos megvételére, de nem hiszem, hogy ez megvalósul. Tehát, Ricardo Oliveira ezért maradt most Milánóban" - fejezte be a Milan alelnöke.

Ronaldo beszólt Capellónak

Természetesen Ronaldo is megszólalt. "Megszakad a szívem, de ilyen az élet. Szeretném megköszönni a közönség támogatását, üdvözölni a barátaimat, s egy kivételével az eddigi edzőimet" - nyilatkozta Ronaldo az aláírás után, utóbbi szavaival arra utalva, hogy nem volt felhőtlen a viszonya a királyi gárda jelenlegi mesterével, az olasz Fabio Capellóval.

"Szomorú vagyok, hogy el kellett mennem, mert nagyon szép négy és fél esztendőt töltöttem Madridban és sohasem volt gondom az edzőimmel. A mostanival sem: ő nem szeretett engem, én pedig játszani akarok, tehát megoldást kellett találnom. Most új élet kezdődik" - fejezte be a brazil csatár.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018