eur:
394.44
usd:
369.59
bux:
65663.66
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az Eger legyőzte a Vasast

Az Eger 8-7-re győzött a vendég Vasas ellen a férfi vízilabda Euroliga csoportmeccseinek negyedik fordulójában.

A négyes másik meccse, a szombati Sturm Csehov-Pro Recco mérkőzés döntetlenje (14-14) után a Vasas számára a győzelem gyakorlatilag már a továbbjutást jelentette volna a legjobb nyolc közé.

A házigazda egriek azonban az előző fordulóban, a Komjádi uszodában elszenvedett 12-6-os vereség után revánsot akartak, és tudtak is venni, így a 10 ponttal éllovas olasz gárda mögött - a Vasast beérve - szintén 6 pontossá léptek elő.

Gyengébb kezdés után fantasztikus játékkal fordítottak a hazaiak. Az ex-egri Kovács Róbert indította a gólgyártást, majd Varga Dénes jelezte jó formáját. A vendéglátók hat rontott kísérlete után Gór-Nagy Miklós törte meg a gólcsendet.

A második negyedben remekeltek az egriek, 1-3-ról 5-4-re fordítottak. Bálint Gergő, majd Nyéki Balázs bombáinál tehetetlen volt Nagy Viktor, miközben a házigazdáknál Jászberényi Gábor is elkezdett védeni.

A harmadik negyedben inkább a küzdelem dominált, kemény volt a védekezés, rengeteg a kontrafault, s a mérkőzés e szakaszát elhibázott Vasas-előnyök és sorozatos Jászberényi-hárítások jellemezték. A játékrész egyetlen találata Császár György nevéhez fűződött, majd Nyéki növelte az előnyt 8-5-re.

Az utolsó öt percben biztonsági pólót játszott Gerendás György gárdája, ami a Vasas ellen veszélyes vállalkozás, és ami miatt csaknem pórul is járt az Eger: Tóth Márton 55 másodperccel a vége előtt 8-7-re alakította az állást, a hazaiak szerencséjére azonban az egyenlítési lehetőséget Varga Dénes elpuskázta, a fiatal válogatott játékos pattintott lövése fölé szállt.

A csoportban az Eger győzelmével újra nyitottá vált a továbbjutás kérdése, a hátralévő két fordulóban mind az Eger, mind a Vasas kivívhatja a nyolc közé kerülést.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×