eur:
388.64
usd:
361.25
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Simán kikapott a magyar válogatott az olimpiai bajnoktól

Elveszítette veretlenségét a magyar férfi kézilabda-válogatott a németországi világbajnokságon. Skaliczki László szövetségi kapitány csapata a középdöntő második fordulójában 25-18-ra kapott ki az olimpiai bajnok Horvátországtól Mannheimben.

A magyar együttes az eddigi meccseken bravúrt bravúrra halmozó kapus, Nenad Puljezevics nélkül lépett pályára a végső győzelemre is esélyes horvátok ellen. A nemrég honosított kapus derékfájdalmai miatt nem védhetett, helyettese ezúttal is Fazekas Nándor volt.

Kimaradt hetesek

Az első negyed órában jól tartották magukat Nagy Lászlóék, a csapatok felváltva vezettek, majd 6-4-es horvát előny után még sikerült az egyenlítés (6-6). Az Iváncsik-testvérek ebben az időszakban két-két gólt szereztek, viszont mindketten kihagytak egy-egy hetest.

Az első félidő második felében a magyar gárda elbizonytalanodott, Jerkovics szinte mindig kifogott a próbálkozókon, Császár Gábor hetesét is védte. Eközben a horvátok a megszokott ütemben dobták a gólokat, elsősorban Lackovics remekelt. A szünetre 12-8-as horvát vezetéssel vonulhattak a csapatok.

Érthetetlen rövidzárlat

A második játékrész közepére a remeklő Iváncsik Gergő vezetésével két gólra megközelítette rviálisát a magyar csapat (13-15, 14-16, 15-17), majd akár tovább csökkenhetett volna a különbség, de Skaliczki László játékosai elrontották lehetőségeiket, majd némi érhetetlen fegyelmezetlenség és több bírói tévedés után a horvátok villámgyorsan elhúztak hat találattal (15-21).

A szakvezető időt kért, de ekkor már késő volt, az utolsó kilenc percben semmi esély nem maradt az egyenlítésre, az olimpiai bajnok végül hét góllal győzött.

A negyeddöntőbe jutás ezzel a kudarccal valamivel nehezebbé vált, de így sem biztos, hogy a hátralévő két meccsen akár csak egyetlen pontot is kell szerezni. Az ellenfél szombaton a címvédő Spanyolország, vasárnap pedig Oroszország lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×