eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Szalay ezúttal lepipálta Palikot

Az élen állók nem kockáztattak a Dakar-rali tizedik gyorsasági szakaszán, amely a motorosoknál portugál, az autósoknál pedig katari sikerrel végződött. A magyarok közül Szalay Balázsék idei legeredményesebb napjukon vannak túl.

A kilencedik Dakar-raliján szereplő Szalay Balázs kedden végre kipróbálhatta új Opeljét egy igen gyors etapon, a 400 km-es Néma-Néma körszakaszon, amelyből 366 kilométer számít bele a végeredménybe.

A hatalmas porban a magyar pilótának nem volt egyszerű előzgetnie, ráadásul egyszer ráhajtott egy nagyobb fadarabra, de baj nem történt, így jelentősen javított hétfői eredményén, a 29. idővel ért célba. Az összetettben ezzel négy nap után visszaverekedte magát a 40. helyre.

Palik László a 37. zárta az előző napi gyorsasági szakaszt, de is előrébb került az összetettben, a 26. helyről várhatja a Dakar hajráját.

Peterhansel simán vezet

Az első két helyezett, az egyaránt francia Peterhansel és Alphand nem kockáztatott, hiszen előnyük hatalmas azután, hogy a korábbi éllovas de Villers hétfőn csak a 106. lett, és kigyulladt Volkswagenjét a 130. kilométertől úgy kellett bevontatni a célba. A dél-afrikai pilóta annak is örülhetett, hogy egyáltalán folytathatta a Dakart, de már nincs esélye a végső sikerre. Kedden egyébként a 15. lett.

Peterhansel negyedikként zárta a körszakaszt, és csaknem tíz percre növelte előnyét Alphanddal szemben. Győzött a katari Al-Attiyah.Kátai peches napja

A motorosoknál a portugál Rodrigues idei második szakaszelsőségét ünnepelhette, míg a címvédő és élen álló Coma második lett hét másodperccel megelőzve legnagyobb riválisát, a francia Despres-t. Az összetettben csaknem 55 perc Coma előnye.

Kátai Péternek balszerencsésen alakult a napja, reggel a táborban nem tankolt sokat, majd amikor a gyorsasági szakasz felé haladva látta, hogy a várt benzinkútnak csak a váza van meg, vissza kellett fordulnia. Végül fél órával később rajtolt el, így csak a 36. helyet tudta megszerezni. Az egyetlen versenyben maradt magyar motoros az összetettben a 24. helyre csúszott vissza.

A Dakar-rali mezőnyére szerdán egy könnyű nap vár. Az utolsó mauritániai etapon ugyanis nem mérik az időt, a versenyzőknek csak teljesíteniük kell a kijelölt 280 kilométeres szakaszt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×