eur:
390.39
usd:
364.04
bux:
68382.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Szenzációs pécsi győzelem az orosz sztárcsapat ellen

A MiZo Pécs hazai pályán nagy csatában 71-69-re legyőzte a szupersztárokkal felálló orosz Szamarát a női kosárlabda Euroliga 9. fordulójában. A végig feszült mérkőzésen a pécsiek Iványi Dalma vezetésével fantasztikus győzelmet arattak.

Tulajdonképpen minden a házigazda pécsiek ellen szólt az Euroliga csütörtöki mérkőzésén. A Szamarában 76-59-re elvesztett novemberi első mérkőzés mellett az orosz elitalakulat mellett szólt az is, hogy a jelenlegi szezonban eddig összesen egy mérkőzést veszítettek.

Némi reménysugárt jelenthetett ugyanakkor, hogy az oroszoknak negatív a mérlegük a pécsiekkel szemben és még sosem nyertek a Mecsekalján.

Teltház előtt és feszült hangulatban kezdődött a találkozó, két perc elteltével még nem született kosár. Az oroszok jól játszottak, ám a nyitó negyed végül Iványinak a dudaszó pillanatában, futtából elengedett triplájával lett a hazaiaké.

A folytatásban maradt a pontszegény, öldöklő küzdelem, ám mivel a pécsi támadások befejezése szinte kizárólag Johnsonra vagy Iványira hárult, egy idő után már Igor Grugyin együttese volt előrébb. A nagyszünetben 29-33 volt az állás.

Térfélcsere után is maradt a rendkívül szoros küzdelem, a vége előtt 27 másodperccel 68-69 volt az állás, amikor Iványit tripla közben faultolták, és ő elképesztő hidegvérrel mindhárom büntetőt bedobta. Az ellentámadásból nem lett kosár, így a Pécs szenzációs sikert aratott.

Rátgéber László vezetőedző a mérkőzés után azt mondta: "minden elismerésem a csapaté, amely négy nap alatt a második rettentő nehéz mérkőzésén állt helyt."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×