eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Real Madrid: nyolcmilliárdért lehet kirúgni az edzőt

Továbbra is áll a bál a Real Madridnál. A Marca című sportnapilap a hét elején még arról tudósított, hogy Ramón Calderón elnök és Pedja Mijatovics sportigazgató teljes bizalmáról és támogatásáról biztosította Fabio Capellót, a csapat edzőjét - mostanra azonban is kiderült, ennek egyik oka, hogy 40 millió dollárt kellene fizetni az olasz edzőnek, ha elküldik. S ez még csak az egyike a csapattal kapcsolatos, enyhén szólva különös és érdekes híreknek.

Fabio Capello tavaly nyáron szerződött a Madridhoz - ma már nyilvánvaló, ő diktálta a feltételeket. A barcelonai Sport című napilap szerint az új elnök, Ramón Calderón belement abba is, hogy - függetlenül a csapat eredményességétől, sőt közvetve a tíz év után a Madridhoz visszatérő olasz edző munkájától - amennyiben a hároméves szerződés lejárta előtt a Madrid egyoldalúan szerződést bontana Capellóval, ki kell fizetni neki a kontraktus idejére járó teljes összeget, két és fél esztendőre megközelítőleg 40 millió dollárt, azaz 8 milliárd forintot.

Holott cseppet sem elégedettek mostanság a munkájával a madridi vezérek. Úgy látják, kicsúszott a csapat a kezéből, a kulcsemberek nem tartják be az utasításait. Nem szólva arról, hogy személyi kérdésekben többször is rossz döntéseket hozott - ilyen például Diarra mellőzése. Felróják neki, hogy Émerson és Cannavaro, két korábbi játékosa az ő akaratára kerültek a Madridhoz, de eddig nem igazolták, hogy jó döntés volt leigazolni őket.

A legenda is kritizál

Fernando Hierro, aki a kulcsembere volt Fabio Capello 1997-ben bajnoki címet nyert Real Madridjának, úgy látja, az edző nem találta meg sem a megfelelő hangot, sem a követendő játékstílust a Bernabéuban. Szerinte Capello ugyanaz az ember, aki tíz éve volt, de nem veszi tekintetbe, hogy akkor másmilyen habitusú és stílusú játékosok alkották a csapatot.

Részben egyetértett vele Vicente De Bosque, az edző, aki legutóbb sikereket tudott elérni a Real Madriddal. Szerinte ma hiányoznak a vezéregyéniségek az öltözőből, nincs olyan játékos a pályán, aki a nehéz pillanatokban a "sereg" élére állva végigvágtatna a csatamezőn. Úgy vélte, a klub jelenlegi válsága nem oldható meg egyszerűen néhány játékos eladásával vagy éppen megvételével.Továbbra is tartja magát a nézet, hogy Capello szeretne túladni Ronaldón és Cassanón, előbbit egyenesen a fiatal brazil, Robinho rossz szellemének nevezte. Biztos abban, hogy a "Fenomén" túlságosan nagy hatással van a Brazíliában "Hercegnek" becézett csatárra, ő az oka, hogy Robinho is belevetette magát a madridi éjszakai életbe - ráadásul sokkal kevésbé bírja a gyűrődést, mint Ronaldo, ez látszott az edzésmunkáján is.

Ugyanakkor Robinho nagyon csalódott a sorozatos mellőzése miatt, s szívesen elmenne már most, januárban akár az Interhez, akár a Juventushoz. Capello szerint jó ötlet, így még megmenthető a pályafutása, csak ne Ronaldóval együtt szerződjön az új állomáshelyre.

Ugrásra kész olasz olasz sztárklubok

A Juve kétségtelenül érdeklődik iránta, mint ahogy az Internél is árgus szemekkel figyelik, mi zajlik a Bernabéuban. Massimo Morattit (aki a napokban hirtelen visszakozott, s kijelentete, hogy egyelőre sem Messi, sem Buffon, sem pedig Cassano ügynökével nem tárgyaltak az emberei) Mahamadou Diarra leszerződtetése érdekli.

A mali középpályás "indexen" van Capellónál, amióta egy televíziós interjúban bírálni merészelte az edzőt. Nem játszik, függetlenül attól, hogy amióta kikerült a csapatból, a Madrid két megalázó vereséget szenvedett, egyet hazai pályán a Recrétől, egyet pedig La Coruñában a Deportól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×