eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Még nincs vége: Ronaldo is napokon belül távozik a Real Madridtól

Szinte óráról órára alakulnak az események a Real Madridnál: immár szinte bizonyos, hogy David Beckham és Ronaldo is még a januári átigazolási időszakban távozik. A brazil klasszisnak Európán kívüli - nagyon is tehetős - kérője akadt: a Figót megszerző, szaúdi el-Ittihad elvinné őt is.

A madridi sportnapilap, az AS információja szerint az el-Ittihad sportigazgatója, Manszur el-Bluvi kész húszmillió eurót ajánlani a Fenoménért.

A mostani helyzet alapján kevesebbért is megszerezheti, ugyanis a Madrid szívesen túlad rajta, és a spanyol klub érdeke is, hogy ne kelljen fizetnie nagyon magas, éves szinten több mint hatmillió eurós (1,5 milliárd forintos) fizetését.

Ha létrejön a szerződés - az arabok nagyon szeretnék - 2007 nyarától (Figo akkor költözik Ázsiába) harmadszor lehet majd klubtárs a brazil és a portugál csillag. Előbb a Barcelonában, majd a Real Madridban találkoztak és játszottak együtt.

Az el-Ittihad Figónak 4,5 millió eurót fizet egy évre, Ronaldónak hajlandó magasabb fizetést kínálni, mert a Fenomén reklámértékét nagyobbnak véli.

Távozni fog a Madridtól David Beckham is. A múlt héten még arról volt szó, rajta múlik, hogy - a klub által kínált kondíciókkal - aláírja-e a nyártól érvényes új szerződését, ám a Depor elleni vereség után megváltozott a vezetőség álláspontja.

A Real Madrid immár nem kíván új kontraktust kötni a 2003 óta a csapatban szereplő középpályással, aki így akár már a napokban távozhat. Ez lenne a klub érdeke is, hiszen így talán néhány millió eurót még kaphatna érte: Beckham szerződése ugyanis a nyáron, lejár.

Az új helyzetet jelzi, hogy Ronaldo és Beckham, miként a harmadik "fölösleges" játékos, Antonio Cassano nem is került már be a Betis elleni, csütörtöki Király-kupa-mérkőzésen szereplő keretbe. Hiányzik egyébként a névsorból Michel Salgado, valamint a sérült Cicinho, Guti és Marcelo is.

A fiatal brazil balhátvéd vasárnap játszotta első hivatalos mérkőzését a csapatban, majd a keddi edzésen porcsérülést szenvedett, ezért márciusig nem játszhat. Visszatér viszont a csapatba a mellőzött Diarra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

A digitalizáció a 2010-es évek során egyre nagyobb jelentőséget kapott a társadalmi-gazdasági tényezők között egyrészt a digitális eszközök alkalmazásának terjedése, másrészt a gazdasági életben betöltött szerepe révén. Ennek a folyamatnak, amelyet az Ipar 4.0 időszak első hullámának is tekinthetünk, része, hogy ezek az eszközök és megoldások fokozatosan megjelennek a magyar feldolgozóiparban is. Kutatásunk révén arra kerestük a választ, hogy a magyar feldolgozóipar ágazati szerkezete és a digitalizáció térbeli mintázata között vannak-e összefüggések és amennyiben igen, ezek milyen formában jelennek meg egyes ágazattípusok között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×