eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Győzött a magyar bajnok Nápolyban

A 2007-es év első igazi vízilabda-rangadóján 13-10-re es bravúros győzött a Honvéd férfi csapata, amely szerda este küzdött meg az Euroliga főtáblás sorozatának 2007-es nyitányán olasz vendéglátójával, a Posillipo Napolival. Benedek Tibor négy góllal járult hozzá a sikerhez.

A 2005-ös, döntőbeli vereség mellett azért is fűthette a győzelmi vágy Kovács István legénységét, mert a négyes két legerősebb gárdájának mostani első összecsapása már a csoportesőség szempontjából is téttel bírt, jóllehet még a második is folytathatja majd a legjobb nyolc között a körmérkőzéses sorozat után.

Mindenesetre a budapesti második magyar-olasz derbi előtt a Honvéd jelentős lépéselőnyre tett szert, hiszen eddigi mindhárom - a Posillipo előtt a spanyol Barceloneta és a görög Panioniosz elleni - találkozóját megnyerte, és 9 ponttal áll a kvartett élén.

A szerda esti nápolyi csata végig a magyar bajnok fölénye jegyében zajlott, jóllehet 19:11 volt a kiállítási arány, ez pedig a magyar együttest sújtotta.

A bíró segítség sem menetette meg a nápolyi gárdát, amely - bár egyszer sem vezetett - 9-9-ig úgy-ahogy tartotta magát, a végjáték azonban a főképp a kapuban brillírozó Gergely Istvánnak és a négyszer is eredményes Benedek Tibornak köszönhetően a Honvédé volt: a Kovács-gárda 12-9-re ellépett, és a legvégére is megőrizte háromgólos előnyét.

A Honvéd ezzel gyakorlatilag már most továbbjutónak érezheti magát. A magyar bajnok az Euroligában legközelebb éppen a Posillipót fogadja. A mérkőzést január 27-én rendezik a Kőér utcai uszodában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×