eur:
389.15
usd:
361.59
bux:
68582.08
2024. május 7. kedd Gizella

Coma állva hagyta a riválisokat a Dakar-rali negyedik napján

Igen meggyőző fölénnyel győzött a címvédő spanyol Marc Coma a 29. Dakar-rali negyedik gyorsasági szakaszán.

A 30 éves versenyző több mint 12 perccel ért el jobb időt honfitársánál, Isidre Esteve Pujolnál, akit megelőzött, és az összetetten is átvette a vezetést riválisától.

A Dakar-rali mezőnyének kedden 679 km-t, ezen belül egy 405 km-es mért távot kell/kellett teljesítenie Marokkóban.

Coma az előző évben élete első Dakar-győzelmét aratta az összetett versenyben, és az év többi részében is kiemelkedően szerepelt, így világbajnok lett a ralisok cross-country kategóriájában.

Fejlődése töretlen: 1995-ben, 19 évesen ugyanebben a kategóriában spanyol junior bajnoki címet szerzett, majd néhány év alatt a világ legjobbjai közé verekedte be magát.

A Dakar-ralin először 2002-ben indult, majd egy évvel később már a 11. lett az összetettben. 2004-es kiesése sem vette el a kedvét, a következő évben a második helyet szerezte meg, majd tavaly magabiztosan győzött, és most is jó úton halad az újabb siker felé.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×