eur:
392.73
usd:
354.24
bux:
72302.16
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Hat világklasszis hiányzik majd a Barcelonából

2007 első bajnoki fordulóját rendezik a hétvégén a spanyol labdarúgó-élvonalban. A mérkőzések közül kiemelkedik a listavezető Sevilla zaragozai fellépése, valamint a Deportivo-Real Madrid és a Getafe-Barcelona találkozó.

A Barcelona Madridban, a Getafe otthonában kezdi az évet. Nincs jó hangulat a csapat körül, Ronaldinhót megbüntette Frank Rijkaard, miután a brazil késve érkezett vissza a klubhoz a Brazíliában töltött karácsonyi ünnepekről.

Emiatt újra felerősödtek a hangot: a Milan akár 100 millió eurót is fizetne érte. Más kérdés, hogy nem volt hova sietnie: eltiltása miatt kénytelen kihagyni a Getafe elleni találkozót. Nem kevesebb, mint hat világklasszis hiányzik majd a Barcelonából a találkozón: Ronaldinho és Deco eltiltás, Eto'o, Messi, Zambrotta és Thuram pedig sérülés miatt.

A Getafe hazai pályán nagyszerűen védekezik. első öt hazai meccsén még gólt sem kapott. Igaz, az utóbbi két mérkőzése nem alakult ilyen jól a Coliseum Alfonso Pérezben: a Betis elleni 1-1 után Bernd Schuster csapata kikapott 1-0-ra az Espanyoltól.

Kapusánál, az argentin válogatott Abbondanzierinél hazai pályán egyetlen kapus sem kapott kevesebb gólt a Primera Divisiónban.

A Sevilla hétfőn biztosan ünnepel majd - Salzburgban, a futball történetével és statisztikájával foglalkozó szervezettől megkapja a világ legjobb csapatának járó díjat -, de szeretne már szombat este vigadni.

Nem lesz könnyű helyzetben: a Zaragoza az idény elején kiválóan szerepelt saját pályáján. Igaz, decemberben kikapott a Valenciától és az Osasunától is.

A Real Madrid La Corunában, a Deportivo ellen lép pályára. A hazai gárda hiába szerepelt gyengén az ősz második felében, nem vár könnyű 90 perc a Madridra.

A "királyi klub" legutóbb 16 éve, 1991 novemberében tudott nyerni a Riazorban! Capello a három új szerzeménye közül - miután Roberto Carlos sérült - minden bizonnyal pályára küldi a brazil Marcelót.

Sőt, az sem zárható ki, Émerson vagy Diarra helyén Gago, illetve esetleg a csatársorban Higuain szerepet kap. Mindhárman megkapták a számukat: Marcelónak a 12-es, Gagónak a 16-os, Higuaínnak a 20-as szám jutott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×