eur:
389.33
usd:
362.77
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Evezősként akar olimpiára menni az amputált lábú futballsztár

Dario Silva harmincnégy évesen még újabb sikerekre vágyott, de tavaly szeptemberben egy végzetes autóbaleset feleslegessé tette a futballról szóló álmodozást. Térd alatt amputálták a jobb lábát - nyilvánvalóvá vált, hogy soha többé nem futballozhat, mégis olimpiai szereplésről álmodik.

A 2002-es világbajnokságon is szerepelt, 49-szeres válogatott uruguay-i futballsztár pályafutása során olyan nagyszerű csapatokban játszhatott, mint a Penarol, a Cagliari, a Sevilla, a Málaga, az Espanyol és a Portsmouth.

Balesete után először arra gondolt, hogy edzőként kezd dolgozni, ám hamarosan újabb célt tűzött ki maga elé.

Evezősként akar újra sportolni, célja, hogy részt vegyen a 2012-es, londoni olimpián. Hatéves kora óta evezett, úgy érzi, okkal reménykedik egy második karrierben.

Dario Silva úgy véli, a pekingi olimpia már túl közel van a számára, de 2012-ben rajthoz akar állni az angol fővárosban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×