eur:
389.68
usd:
362.13
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megkezdődött a téli játékoskeringő

A szusszanásnyi karácsonyi-újévi szünetet kihasználva sok helyen már hozzákezdtek a labdarúgócsapat megerősítéséhez. Körképünk a legérdekesebb átigazolásokat mutatja be.

Az FC Sevilla ötmillió euróért leigazolta Alekszandr Kerzsakovot, a Zenit Szanktpetyerszburg labdarúgóját. A 24 éves orosz válogatott csatár 2012 júniusáig kötelezte el magát a spanyol klubhoz. "Az orosz futball történetének egyik legnagyobb tranzakciója zajlott le" - nyilatkozta Konsztantyin Szarszanyija, a Zenit sportigazgatója, hozzátéve, hogy más, közelebbről nem részletezett megállapodást is kötöttek az UEFA Kupa-győztes spanyol egyesülettel.

Az AC Milan leigazolja Leandro Grimit, az argentin élvonalban szereplő Racing Club labdarúgóját. Olasz lapértesülés szerint a milánói klub kétmillió eurót fizet a 21 éves védőért, aki várhatóan a csapatkapitány Paolo Maldini megüresedő helyét tölti majd be a csapatnál. A 38 esztendős legendás futballista több alkalommal is közölte már, hogy ez lesz az utolsó idénye a milánói gárdánál.

A spanyol sajtó úgy tudja: a Milan fél évre kölcsönveszi Antonio Cassanót a Real Madridtól. Az olasz válogatott játékos egy évvel ezelőtt érkezett a spanyol óriáshoz, ám összeveszett Capellóval, a csapat trénerével, ezért távoznia kell. Ugyanakkor korántsem biztos, hogy az üzlet létrejön, hiszen a Real Madridnál "nem felejtették el", hogy a Milan nem engedte el Kakát, a piros-feketék világbajnok brazil játékmesterét.

David Beckham újév napjáig kapott határidőt arra, hogy valamiféle választ adjon a Real Madrid szerződéshosszabbítási ajánlatára. Az angol középpályás 2009-ig maradhatna a Bernabeuban - ha elfogadná a tervezetet. A 31 éves középpályásnak egyébként a nyáron lejár a szerződése, így elképzelhető, hogy a Real a mostani sürgetéssel azt akarja elérni, hogy Beckham ne távozhasson ingyen a klubtól.Az olasz Juventus gárdája előszerződést kötött a portugál Benfica védőjével, Luisaóval. A torinóiak elnöke, Giovanni Gigli azt mondta: csapata nyáron szeretné leigazolni a brazil bekket, aki megfelelő alany lenne a védelem megszilárdítására. A Zebrák kívánságlistáján szerepel még a német Miroslav Klose is.

A téli szezon legpikánsabb átigazolási pletykája, kétségtelenül David Trezeguet torinói búcsúja. A francia bajnokságot utcahosszal vezető Lyon gárdája továbbra sem tett le a Juventus támadójának megszerzéséről. Bernard Lacombe, a lyoniak sportigazgatója már napok óta Torinóban tárgyal a játékos ügyében. Francia lapértesülések szerint a Lyon 30 millió eurót kínált a csatárért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×