eur:
389.69
usd:
362.1
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Drogba lehet a Chelsea új középhátvédje

Megműtötték John Terryt, a Chelsea csapatkapitányát. José Mourinho, a Kékek edzője hosszú heteken keresztül nem számíthat első számú védőjére - s ez a tény akár az angol bajnokságot is eldöntheti.

Amióta John Terry hiányzik a Chelsea-ből, a kétszeres bajnokcsapat mérkőzésenként két gólt kap. Messzire került előző szezonbeli önmagától, amikor 38 mérkőzésen mindössze 22 gólt kapott.

Mourinhónak nagy gondot okoz, kivel helyettesítse az általa a világ legjobb középhátvédjének nevezett, csütörtökön megoperált JT-t, miután a klub a nyáron lemondott William Gallasról és Robert Huth-ról is. Most azt tervezi, hogy a mérkőzések bizonyos szakaszaira Didier Drogbát vezényli majd a védelem tengelyébe.

Az angol bajnoki góllövőlistát vezető elefántcsontparti csatár azt mondta, bár egyáltalán nincs ínyére, hogy középhátvédet játsszon, a csapat érdekében természetesen megteszi, ha az edző erre utasítja.

A Chelsea Terry operációjának sikeréről adott eddig még csak hírt, nem utalt arra, mikor térhet vissza a hátvéd a csapatba. Valószínűsíthető, hogy a gyógyulás legalább két hónapot igénybe vesz majd. Ezért máris megindult a találgatás, kit igazolhat a Chelsea januárban, a védelmet megerősítendő.

Stuart Pearce, a Manchester City edzője máris közölte, a sajtóhírekkel ellentétben a Chelsea még nem tett konkrét ajánlatot Micah Richards megvételére - ám nem lenne meglepő, ha Shaun Wright-Phillipset átengedve, Mourinho megpróbálna üzletet kötni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×