eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Júliusban dicsérték, karácsony előtt kirúgták

Mészöly Géza távozása után alig fél év alatt újabb két edzőt fogyasztott el az Újpest labdarúgócsapata. A klubvezetés péntek délután azonnal hatállyal menesztette Valeré Billent, akit kinevezésekor még nem győztek dicsérni. A belga tréner helyére Urbányi István és az olasz Aldo Dolcetti a legesélyesebb.

Az Újpest hivatlos honlapján szereplő közleményben az áll, hogy Valére Billen több alkalommal nem tartotta be a feladatköréből adódó szakmai és adminisztratív kötelezettségeit, a csapat egyes játékosait megkísérelte a klubvezetés ellen hangolni, illetve egyes játékosokat arra próbált rábírni, hogy a sportszervezetet más - vele kapcsolatban álló - külföldi csapat érdekében elhagyja.

A klubvezetés úgy ítélte meg, hogy Billen magatartásával súlyosan megsértette az Újpest sportszakmai és gazdasági érdekeit, ezzel méltatlanná vált tisztsége betöltésére.

Billent azután bocsátották el rendkívül felmondással, azonnal hatállyal, hogy a trénernek felajánlott, közös megegyezéssel történő szakítást - a klubvezetők állítása szerint szavát megmásítva - végül nem fogadta el.

A közleményben az is szerepel, hogy az Újpest a további részleteket belső ügyként kezeli, és nem akar sárdobálásba bocsátkozni.

Júliusban még méltatták

Kovács Péter, az Újpest fő tulajdonosa a nyáron, Bicskei Bertalan lemondásakor az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, hogy tulajdonképpen addig is Billen irányította a szakmai munkát. A Vaduz elleni 4-0-ás UEFA Kupa-vereség után arról is beszélt, hogy egyáltalán nem bánta meg a szakítást a korábbi szakvezetővel, Mészöly Gézával.

A Vasas jelenlegi trénerével az Újpest két bajnoki ezüstérmet szerzett, igaz, mindkétszer lett volna esély a végső sikerre is.

A Megyeri úti együttes 17 forduló után a negyedik helyről várhatja a tavaszt úgy, hogy hátránya 12 pont az élen álló MTK-val szemben.

Billen utódját eddig nem nevezték meg, de a posztra állítólag felvetődött az utánpótlásedző Urbányi István, valamint a Honvédtól két hónapja távozott olasz Aldo Dolcetti neve is.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×