eur:
394.11
usd:
364.32
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Tornagyőzelemmel hangoltak Görbiczék

A spanyolokhoz hasonlóan Horvátország legjobbjait is magabiztosan - 25-19-re - legyőzte a magyar női kézilabda-válogatott, amely ezzel megnyerte a Nyíregyházán és Fehérgyarmaton rendezett hármas nemzetközi tornát. Mehlmann Ibolya hét góllal vette ki a részét a szombati sikerből.

Szinte teljesen megteltek a lelátók Nyíregyházán a december 7-én rajtoló svédországi Európa-bajnokságra készülő magyar csapat utolsó előkészületi meccsére.

Jól kezdett Németh András együttese, korán kétgólos előnyt szerzett, ám az első percek után több pontatlanság is becsúszott a magyar támadásokba.

A horvátok is sok hibával játszottak, Pálinger pedig remekül védett, így a különbség tíz perc elteltével háromra, a 22. percre pedig - elsősorban Mehlmann és Vérten találatainak, illetve Pálinger bravúrjainak köszönhetően - ötre nőtt. A biztos vezetés néhány perccel később, két kiállítás után kettőre olvadt, a jó magyar hajrá után négy gól volt Görbicz Anitáék előnye a szünetben.

A pihenő után a vendégek pillanatok alatt két gólra megközelítették a magyarokat, akik megrázták magukat és négy gyors góllal hat találattal elhúztak riválisuktól. A folytatásban beállt az öt gól körüli különbség a csapatok között, a magyaroknál Mehlmann és Pálinger továbbra is kiválóan játszott, így nem forgott veszélyben a győzelem.

A 25-19-es sikert és ezáltal a tornagyőzelmet vastapssal jutalmazta a lelkes nézősereg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×