eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Navratilova és Henin-Hardenne Magyarországon játszik

A teniszszövetség jövőre esedékes 100. születésnapja tiszteletére parádés gálát rendeznek december második szombatján a debreceni Főnix-csarnokban. A sportág élő magyar klasszisain kívül pályára lép Ilie Nastase, Martina Navratilova, valamint az aktuális női világelső, a belga Justin Henin-Hardenne. Korábban Magyarországon soha nem játszott még a tenisz világranglista vezetője.

A belga csillag egyesben és párosban is játszik majd. Előbbiben a szerb Jelena Jankovics, utóbbiban a Temesvári Andrea és Martina Navratilova alkotta kettős ellen.

Henin Hardenne 24 éves, John McEnroe szerint neki van a világon a legjobb fonákütése. Eddigi pályafutása során öt Grand Slam-tornát nyert meg, ezek közül hármat kedvenc színhelyén, Párizsban. Õ az olimpiai bajnoki cím védője is.

A program másik hölgy-sztárvendége az ötvenéves Martina Navratilova, kétségtelenül a sportág legnagyobb alakja a nők közül.

Az egykori Csehszlovákiában született, 1975 óta az Egyesült Államokban élő szupersztár még 2006-ban, ötvenéves korában is győzött párosban Grand Slam-tornán, majd a búcsú mellett döntött.

Immár csak bemutató-mérkőzéseken vesz részt. Pályafutása során kilencszer nyerte meg a wimbledoni bajnokságot, egyesben és párosban összesen 59 Grand Slam-tornát nyert.

A férfiteniszezők képviseletében, Taróczy Balázs és Noszály Sándor társaságában játszik majd a 61. évében járó román Ilie Nastase, a hetvenes évek egyik legnépszerűbb játékosa, aki 1972-ben és 1973-ban kétszer is vezette a világranglistát.

Miután a gálát Puskás Ferenc temetésének napján rendezik, az összes pályára lépő az Aranycsapat kapitányának emléke előtt tisztelegve fekete karszalagban játszik majd.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×