eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Cristiano Ronaldo vérig sértette a Chelsea szurkolóit

Az európai futball ősz egyik legérdekesebb hétvégéje az előttünk álló: a világ három legerősebb bajnokságából kettőben az első a második helyezettel találkozik. A Manchester United-Chelsea és a Palermo-Inter mérkőzés mellett a harmadik elitbajnokság, a spanyol híveinek "be kell érniük" a Valencia-Real Madrid találkozóval.

Az olasz bajnokságot - a Juventus kizárása és a Milan súlyos büntetése - toronymagas esélyesként kezdő Inter szeretné veretlenségét a legnagyobb riválisává előlépett Palermo otthonában is megőrizni.

A szicíliai együttes azonban félelmetes ellenfél: hat őszi, a Barbera Stadionban rendezett bajnoki mérkőzéséből ötöt megnyert.

Mindazonáltal a rózsaszín mezes Palermo ellen szól, hogy a legutóbbi hetekben visszaesett: kétszer is kikapott az UEFA-kupában, és múlt vasárnap elbukta Cagliariban a szárd-szicíliai derbit.

Az olasz A ligában három ponttal vezető Inter megnyerte legutóbbi öt bajnoki mérkőzését, szerdánpedig Hernán Crespo góljának köszönhetően a Bajnokok Ligájában is kiharcolta a továbbjutást.

Az argentin most is a csapatban lesz, ellentétben sérült honfitársával, a gárda október-novemberi házi gólkirályával,  Julio Cruz-szal.

A januárig hiányzó csatárral ellentétben Ibrahimovic és az állítólag még csak 50 százalékos formában lévő Adriano viszont az edző, Roberto Mancini rendelkezésére áll.

A Palermo erősödik és gyengül az előző fordulóban szereplő csapatához képest: Eugenio Corini visszatérhet az eltiltása miatt, most ellenben a brazil Fabio Simplicio hiányzik majd, ugyancsak fegyelmi okból. A találkozót vasárnap este fél kilenckor kezdik Palermóban.

Hat ponttal megugorhat a Man United

Az Old Traffordon a Manchester United a legutóbbi két idény bajnokát, a Chelsea-t fogadja. Nagy reményekkel: ha meg tudja ismételni tavalyi őszi győzelmét - ami lezárta az ellenfél akkor már 40 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát -, hat ponttal megugrik a második helyezett Kékektől.

A találkozó szokásosnak mondható felvezetéséhez hozzátartozik: több angol bulvárlap is idézte Cristiano Ronaldót, aki kifejtette, ha honfitársa, José Mourinho valaha elhagyja majd a londoni klubot, a Chelsea összeomlik.

Hozzátette: Ballack és Sevcsenko nyári megvétele kidobott pénz. (Nem mellékesen: Ballackért nem kellett fizetnie a Chelsea-nek.)

Érdekes, de a rangadó szempontjából lényegtelennek minősíthető egybeesés, hogy mindkét gárda kikapott a hét közben 1-0-ra a Bajnokok Ligájában, más kérdés, hogy a Chelsea így is továbbjutott, és a Man Unitednek jó esélye van erre.

A londoniak közül Brémában megsérült Ballack és Drogba is, de Mourinho szerint mindketten játszani fognak. Mint ahogy visszatér majd a csapatba a kupamérkőzésről eltiltott Lampard is.

A Manchester Unitedben szintén minden kulcsjátékos hadra fogható: elől Cristiano Ronaldo, Saha és Rooney játszik majd.

Wayne Rooney egyébként a világbajnokság előtt éppen a két csapat legutóbbi találkozóján, a Stamford Bridge-en törte el a lábát. A találkozót vasárnap, magyar idő szerint 17 órakor kezdik.

Morientes a Madrid ellen


A Real Madrid a bajnokságban hullámvölgyben lévő Valenciához látogat. A Primera División csapatai közül a királyi klubé a legjobb őszi idegenbeli mérleg, a remekül kezdő Valencia ellenben csak öt pontot szerzett a legutóbbi hat fordulóban.

Mindazonáltal egyáltalán nem valószínű, hogy az egyébként Gutit eltiltás, Ronaldót és Beckhamet sérülés miatt nélkülöző Madrid könnyű találkozóra számíthat. Még akkor sem, ha a Valencia némi túlzással lassan elfogy: nyolc kulcsjátékosa dőlt ki ősszel a sorból, legutóbb az egyik válogatott csatár, David Villa.

Állandó éktársa, Fernando Morientes viszont játszik majd, mégpedig 1997 tavasza óta először spanyol bajnokin a Real Madrid ellen. Jó hír a valenciaiak számára, hogy Vicente esetleg visszatérhet.

Quique Sánchez Flores, a Valencia edzője szerint a vasárnapi mérkőzés kulcsfontosságú sérülésektől sújtott csapata számára: a Real Madrid elleni siker kilendíthetné a gödörbe csúszott szekeret. A Valencia egyébként általában jól szerepel a Madrid ellen: a legutóbbi három idényben játszott hat bajnokiból csak egyszer kapott ki.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×