eur:
394.65
usd:
369.66
bux:
65705.12
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Két ezüstérem az öttusa-vébén

Ezüstérmet szerzett Horváth Viktor és a Horváth, Fülep Sándor, Kállai Ákos összeállítású magyar csapat a guatemalavárosi öttusa-világbajnokság hagyományos férfi versenyében.

Két magyar ezüstérmet hozott a guatemalavárosi öttusa-világbajnokság hagyományos férfi versenye. Horváth Viktor és a Horváth, Fülep Sándor, Kállai Ákos összeállítású magyar csapat egyaránt második lett.

A hagyományos férfi versenyben egyéniben a litván Edvinas Krungolcas győzött, a dobogó harmadik fokára honfitársa, Andrejus Zadnieprovskis állhatott fel. Fülep Sándor hatodik, Kállai Ákos huszadik lett.

A csapatok küzdelmét a litvánok nyerték, a harmadik helyen a csehek végeztek.

A magyarok közül Horváth és Fülep végig a legjobbak között volt, előbbi a vívást követően került a második helyre - amit aztán végig meg is őrzött -, s utóbbi sem csúszott hátrébb egyszer sem a hatodik helynél. Mindketten jól lőttek, jól vívtak, és bár az úszásban nem tartoztak a leggyorsabbak közé - hozták, ami várható volt tőlük -, így is meg tudták őrizni kedvező pozíciójukat.

Nagyon jó napot fogtak ki a litvánok is, Krungolcas és Zadnieprovskis egyre előrébb került, így aztán a jelenlévők nagy érdeklődéssel várták a mindig kiszámíthatatlan negyedik számot, a lovaglást.

A magyarok közül elsőként az akkor tizenhatodik Kállai lovagolt, sokáig jó tempóban haladt, a pálya második felében azonban három akadálynál is rosszul jött ki neki a távolság. A hatodik Fülep egyetlen alkalommal rontott, Horváth végig kézben tartotta lovát, és az 1172 pontos teljesítménnyel maradt a második helyen.

Horváth másodikként, Fülep - csapattársa után 17 másodperccel - harmadikként vágott neki a 3000 méteres futásnak, Kállai tizenötödikként rajtolt, ő ekkor már a csapatért futott.

Horváth jól tartotta a lépést Krungolcasszal, nem tudta ugyan megközelíteni, de nem is szakadt le tőle. Fülepet viszont többen is megelőzték. Kállai a harmadik kör elejéig jól tartotta magát, akkor azonban elkészült az erejével.

Négy szám után a magyarok 19 futómásodpercnek megfelelő pontelőnnyel vezettek a litvánok előtt, akik azonban ezt ledolgozták. A csehekkel a lovaglás után már nem kellett számolni. Összesen húsz csapatot rangsoroltak.

A négyszeres Európa-bajnok Krungolcas mostanáig nem nyert egyéniben vb-érmet. Zadnieprovskis kétszer volt korábban világbajnok. Horváth másodszor szerzett ezüstérmet. Ezt megelőzően 2001-ben, az angliai Millfieldben volt második - Balogh Gábor mögött.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Bár az év első két hónapja jól indult az európai autópiacon, a március belerondított a növekvő szériába, hiszen az évben először regisztráltak csökkenést az EU-ban - derült ki az ACEA legfrissebb autópiaci statisztikáiból. Bár a nagy autópiacok kivétel nélkül visszaestek, Magyarországon az eladások márciusban is jelentősen tudtak bővülni, elsősorban az elektromos autó támogatási programnak köszönhetően, amely megdobta a teljesen elektromos és hibrid járművek értékesítési számait. Eközben EU-s szinten továbbra is azt látjuk, hogy a benzines és a dízeles autókat veszik a leginkább, de egyre inkább törnek előre a hibridek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×