eur:
389.4
usd:
361.47
bux:
68407.2
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nézzegessen zseniális Puskás-gólokat - videók!

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 79 éves korában, pénteken reggel 7 órakor, a Kútvölgyi Kórházban elhunyt Puskás Ferenc, minden idők legnagyobb és legismertebb magyar labdarúgója. A kormány nemzeti gyásznappá nyilvánította temetésének napját. A gyászszertartásra december 9-én, szombaton kerül sor Budapesten. Emlékezésként összeválogattunk pár filmfelvételt.

Ha soha nem látta futballozni minden idők egyik legzseniálisabb játékosát, vagy látta, de újra megnézné, akkor itt az alkalom. Az inforadio.hu összegyűjtött néhány filmfelvételt, amit szerintünk érdemes megnézni. Íme!

Az Évszázad gólja, az Évszázad mérkőzésén, azaz "all right, Mr. Wright". Az 1953. novemberi legendás angol-magyaron lőtte Puskás Ferenc azt a visszahúzós gólt, amely gyakorlatilag abban a pillanatban legendás lett. De a szócséplés helyett inkább nézzék meg!

A londoni Évszázad mérkőzésén sokkal kellemetlenebb emlék az 1954-es világbajnoki döntő. Az itt látható négy perces videó elsősorban a németek elleni, 3-2-re elveszített döntőről szól. Szomorú, de emlék...

Puskás Ferenc 1956-ban, oly sok honfitársához és sportoló barátjához hasonlóan elhagyta Magyarországot és rövid hányattatás után a spanyol Real Madridnál kötött ki. A kezdeti nehézségek után a világ egyik legnagyobb csapatának egyik vezéregyénisége lett, legendás sikerek (hat bajnoki cím, három BEK-győzelem) kovácsa. A Real Madrid 1960-ban hivatalosan is a világ legjobb csapata lett, miután a Világkupában 5-0-ra lemosta az uruguayi Penarolt. A mérkőzésre Puskás egyik legnagyobb barátja, minden idők egyik legnagyszerűbb játékosa, Alfredo di Stéfano emlékezik.


Puskás Ferenc a Real Madrid játékosaként
(képgaléria)

Puskás Ferenc tehát nem csupán a magyar válogatottban és a Honvédban, de a Real Madridban is vezéregyéniség volt. Egy sportoló jelentőségét alighanem a szurkolók szeretete mutatja a legjobban. Márpedig Puskást nagyon szerették - ezt bizonyítja az az összeállítás, melyben a Real Madrid történetének 10 legszebb gólját válogatták össze. Közülük a 7. Puskás 1960-ban, a minden idők legjobb BEK-döntőjének tartott, Eintracht Frankfurt elleni 7-3-mas győzelem alkalmával szerzett négy gólja közül az egyik. A 8. Predrag Mijatovics 1999-es, a BL-döntőben szerzett találata, amely több mint három évtized után ismét Európa legjobb csapatává tette a királyi gárdát.

Puskás Ferencet a spanyolok sajátjukénak érzik, hiszen Pancho négyszer szerepelt a válogatottban is. A szeretet jól jelzi ez a kilenc perces életrajzi film is (spanyolul tudók előnyben).

Végül hol is fejezhetnénk be a visszaemlékezések sorát, mint a futball nagyhatalmánál, Brazíliánál. Talán nem túlzás azt állítani, hogy akit a brazil futballértők megsüvegelnek, az mindent elért, amit lehet. Az itt látható, 6 perces, Puskásról szóló brazil film is bizonyítja: a Száguldó Õrnagy a futball örökös zsenijei közé tartozik.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×