eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

"Mindent megteszünk, hogy visszatérjünk a csúcsra"

Válságban van Európa egyik óriás futballklubja, az olasz Milan. A piros-feketék a nyári bundabotrány egyik főszereplői voltak, ezért 8 pontos hátránnyal kezdték a szezont. A csapat elvesztette egyik legjobbját, az aranylabdás Andrij Sevcsenkót és jelenleg a bajnokság 16. helyén szerénykedik. A klub válságáról és saját jövőjéről nyilatkozott a nyáron világbajnoki címet szerző Sandro Nesta a Milan Channelnek adott interjújában.

Mi a helyzet a Milan öltözőjében, mennyire kétségbeejtő a helyzet?

Amikor nehéz helyzetben vagy, akkor szembe kell nézned a nehézségekkel. Vannak olyan dolgok, amiket saját magunkban kell rendeznünk. Az eredmények nem jönnek, ezért sok kritika éri a csapatot, amitől nekünk játékosoknak el kell szigetelődnünk, és csak a munkára kell koncentrálnunk.

Miért szenved most a Milan?

A nyáron nem tudtuk kipihenni magunkat, és most ennek az árát fizetjük. Összesen hét napunk volt feltöltődni, és aztán vissza kellett térnünk Milanellóba, hogy felkészüljünk a Bajnokok Ligája selejtezőjére. Tudjuk, hogy nem remekelünk a pályán, de mindent megteszünk, hogy újra visszatérjünk a csúcsra.

Mi lett volna az ideális?

Ha egy kicsivel több vakációnk lett volna mielőtt újra edzésbe állunk, és utána egyenletesebb lett volna a munka, de erre nem volt idő. Sok mérkőzésünk van, és ez az edzések rovására ment. Most bármi áron meg kell találnunk az utat a sikerhez, és a téli szünet előtt rendet kell tennünk magunkban is.

Mi a helyzet a jövőddel? Valóban a Chelsea-hez készülsz?

Eddig semmit nem nyilatkoztam a jövőmmel kapcsolatban. Nem szeretek beszélni, és szerepelni a televízióban. Ott azt mondták, hogy el akarom hagyni a Milant, de ez nem igaz. Remekül érzem magam itt, és a családom is boldog. Úgy gondolom, hogy itt folytatom.

Mi a helyzet az olasz válogatottal?

Jelenleg nem vagyok teljesen fitt, ezért nem szerepelek a csapatban. Most vissza akarom szerezni a frissességem, ez a legfontosabb a számomra. Majd meglátjuk, hogy milyen állapotban leszek, és aztán mindent tisztázunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×