eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A Madrid különleges öngóllal nyerte meg BL-mérkőzését

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerda esti mérkőzésein a Lyon és a Real Madrid csatlakozott a Bayernhez, a Liverpoolhoz, a PSV-hez és a Valenciához: e hat csapat már bejutott a legjobb 16 közé.

Az E csoportban az Olympique Lyon és a Real Madrid, akárcsak egy évvel ezelőtt, már két körrel a zárás előtt behozhatatlan előnyt szerzett a négyes másik két tagjával szemben.

Ugyanakkor mindkét gárda "szűk" győzelmet aratott, a Lyon Karim Benzema találatával "csak" 1-0-ra verte meg az eddig minden meccsén legalább három gólt kapó Dinamo Kijevet, a Madrid pedig mindössze egy öngóllal kerekedett felül a román Steauán.

A Bernabéuban rendezett találkozót eldöntő találat ritkaságszámba megy: Nicolita, a bukarestiek középpályása gurulós labdát küldött kapusa felé, a tizenhatoson kívülről. Csak éppen nem nézett fel, s így nem vette észre, hogy Cornel Cernea kihúzódott a tizenhatosa bal oldalára, elhagyva kapuját...

A Madrid egyébként a hajrában még egy büntetőt is kihagyott: Ruud van Nistelrooy a kapu fölé és mellé lőtte a saját maga által kiharcolt tizenegyest.

Kikapott a Manchester United

Az F csoportban a dán FC Köbenhavn alaposan meglepte a Manchester Unitedet. Az angol gárda nem találta a dánok szervezett játékának ellenszerét, sőt, a svéd válogatott - a magyarok orra alá is már többször borsot törő - Marcus Allbäck a hajrában bevette Edwin van der Sar kapuját.

Nevezetes gól volt: a koppenhágaiak első találata a sorozatban, ami meghozta egyben BL-történelmük első győzelmét. A csoport másik mérkőzésén a Benfica meglepően simán elintézte a Celticet.

A skótok védője, Gary Caldwell az első félidőben lőtt egy öngólt, majd fejéről Nuno Gomes elé pattant a labda a második Benfica-találat előtt... A portugálok éppen úgy 3-0-ra nyertek, mint a skótok ellenük, 15 nappal korábban.

{{keretes_cim}}

FC Köbenhavn-Manchester United 1-0
SL Benfica-Celtic FC 3-0
A csoport állása
1. Manchester United 9 pont
2. Celtic FC 6 pont
3. Benfica 4 pont
4. FC Köbenhavn 4 pont


Wenger és a "relativitás elmélete"

A G csoportban az Arsenal nagyon megnehezítette saját dolgát azzal, hogy 13 biztos helyzetéből egyet sem tudott gólra váltani.

Szemre kifejezetten szépen játszott a tavaszi döntő vesztese (különösen Rosicky és Hleb volt elemében), de a két említett középpályás, valamint Henry, Van Persie, Fabregas, sőt később Gallas és Gilberto Silva is elrontotta a kínálkozó lehetőségeket.

Ráadásul a CSZKA akár nyerhetett is volna: legveszélyesebb ellentámadásánál csak Jens Lehmannon, a hazaiak kapusán múlt, hogy a brazil Vagner Love nem talált a kapuba, még nagyobb szenzációt okozva.

Arsène Wenger, az Arsenal vezetőedzőjének nyilatkozatát hallva, persze, ismét rájöhetett az ember, hogy minden relatív: "Nyerhettünk volna 7-0-ra, vagy 7-1-re is, tudom, hogy sok szurkoló csalódott. De szerintem kiválóan játszottunk, ez volt a legjobb mérkőzésünk a Bajnokok Ligájában, amióta én irányítom a csapatot."

A csoport másik mérkőzésén a remek formába lendült Porto, elsősorban két argentin játékosa, Lucho González és Lisandro López vezérletével meglepően biztos győzelmet aratott az egész őszi idényben csak vergődő, a BL-ben még nyeretlen Hamburg otthonában.


Juhász Roland gólt szerzett

A H csoportban a Milan 4-1-re legyőzte Juhász Roland csapatát, az Anderlechtet. A magyar válogatott védő az első hazai gól előtt szabálytalanságával tizenegyeshez juttatta az olaszokat, majd 0-3-nál fejesével szépítő gólt szerzett.

A brüsszeli találkozón a kapufát találta el, most megtört egy hosszú, rossz sorozatot: magyar játékos 2003. október 22., az akkor a Stuttgartban játszó Szabics Imre a Panathinaikosz ellen szerzett gólja óta nem talált BL-mérkőzésen a kapuba.

A meccs hőse a Milan brazilja, Kakà volt, aki mesterhármasával csatlakozott az ötgólos Drogbához a sorozat góllövőlistájának élén.

A másik találkozón Tőzsér Dániel (és az AEK) megszerezte első BL-győzelmét. A találkozót végigjátszó magyar középpályásnak ehhez csak 4 mérkőzést, klubjának 22 találkozót kellett várnia. A meccs egyetlen gólját Liberopulosz lőtte a hajrában, a vendégek görög légiósa, Tavlaridisz kiállítása miatt a 22. perctől tíz emberrel játszó Lille hálójába.

AC Milan-Anderlecht 4-1
AEK Athén-Lille OSC 1-0
A csoport állása
1. AC Milan 10 pont
2. Lille OSC 5 pont
3. AEK Athén 4 pont
4. Anderlecht 2 pont

A csoportkörből még két forduló van hátra, az E-H csoportok tagjai november 21-én és december 6-án lépnek pályára.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×