eur:
394.49
usd:
364.15
bux:
73665.3
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Drogba gólja még sokba kerülhet a Barcelonának

Szenzációs mérkőzést hozott a Barcelona és a Chelsea összecsapása a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában. A katalánok kétszer vezettek, de Mourinho csapata kétszer is egyenlített. Másodszor a 93. percben!

A Barcelona Deco góljával már a harmadik percben előnybe került. A folytatásban Hilário két bravúrja tartotta "életben" a Chelsea reményeit, majd Ballack, Essien és Robben helyzete után Victor Valdés is megmutatta, milyen jó formában van. A második játékrész első szakasza a Chelsea-jé volt, Robben kétszer is nagy helyzetben hibázott.

Lampard bámulatos gólja

Az 52. percben először úgy festett, Lampard is feliratkozik a helyzetkihagyók közé - rosszul vette át a labdát. Ám aztán egészen éles szögből, zseniális mozdulattal emelte át a labdát a hosszú sarokba.

A bekapott gól után újra megvillant a Barcelona: Ronaldinho látványos labdaátvétele, s még mutatósabb beadása után a tavasszal még a Chelsea-t erősítő Gudjohnsen újra vezetéshez juttatta a katalánokat.

A következő félórában leginkább egymással foglalkoztak a játékosok, a találkozó során összesen tízen kaptak sárga lapot. Ám az utolsó pillanatokban újra az igazi futball kapta a főszerepet: Essien beívelése után az előrehúzódott Terry lefejelte a labdát Drogbának, a BL idei szezonjának eddigi gólrekordere mellel úgy vette át, hogy azzal helyzetbe is került, s Victor Valdés mellett a kapuba vágta a labdát.

Harmadszor sem tudott nyerni a Barça

A Barcelona sorozatban harmadik BL-meccsén maradt nyeretlen, s - a papírformát figyelembe véve - csak akkor juthat tovább, ha az utolsó fordulóban legyőzi a Nou Campban a Werder Brement. A Chelsea ugyan még utazik Németországba, de veresége esetén is van javítási lehetősége: aligha kétséges, hogy a Stamford Bridge-en legyőzi majd a Levszkit.

Újonc kapus nagy hibája


Az A csoport másik mérkőzésén a fantasztikus góllövő-formában lévő Werder a Levszki ellen már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. Ugyan a hazaiak újonc kapusa, Nikola Mihajlov óriási hibájából (öngóljával...) jutott vezetéshez a vendégcsapat, de aztán Baumann és Frings révén brémaiak is szereztek gólt.

Sztanimir Sztoilov, a Levszki edzője a szünetben Mihajlov helyére beküldött egy másik újonc tinédzsert: a cserekapus, Bozsidar Mitrev legalább nem kapott gólt. Ettől függetlenül a Levszki a BL-ben, a hátralévő két mérkőzéstől függetlenül már nem juthat tovább.


Gól az első percben


A B csoport délutáni találkozóján, Moszkvában az Inter már az első percben gólt szerzett: Ibrahimovic passza után Julio Cruz vágta a kapuba a labdát. A további 89 percben a Szpartak egyenrangú ellenfél volt a mezőnyben, de a hosszabbítás két percében az Inter újabb két gólt lőhetett volna.

Münchenben Kahn és Ricardo, a két klasszis kapus kitűnően védett, így nem esett gól. A Bayernnek több helyzete volt (különösen Makaay került jó helyzetekbe), de a másik oldalon a Sporting fiatalja, João Moutinho megnyerhette volna a portugáloknak a mérkőzést: szabadrúgása után a labda a lécről pattant ki. A Bayern a döntetlennel bejutott a nyolcaddöntőbe.

{{keretes_cim}}

Szpartak-Inter 0-1
Bayern-Sporting 0-0
A csoport állása
1. Bayern 10 pont
2. Inter 6 pont
3. Sporting 5 pont
4. Szpartak 1 pont



Eldőlt a továbbjutás

A C csoportban eldőlt a továbbjutás kérdése: a két győztes, a Liverpool és a PSV már biztosan résztvevője lesz a tavaszi folytatásnak. A "Vörösök", Luis García két, Gerrard egy góljával 3-0-ra verték a találkozót tíz emberrel befejező Bordeaux-t.

Eindhovenben a PSV is emberelőnyben fejezte be a meccset: a törökök közül a horvát légiós, Tomás kapott piros lapot. A hollandok két találatát Tommy Simmons (lesről) és Arouna Koné szerezte.



Két döntetlen, egy továbbjutó

A D csoportban is van már egy továbbjutó: a Valenciát már legfeljebb csak az AS Roma érheti utol. A tartalékos spanyolok kétszer is hátrányba kerültek Donyeckben, de Morientes szerencsés találatával, majd Ayala bravúros fejes góljával mindannyiszor egyenlítettek.

Az Olympiakosz Julio Cesar fejes góljával vezetést szerzett a római Olimpiai Stadionban, de aztán Francesco Totti kiegyenlített. Ám a "Farkasok" csapatkapitányának nem volt felhőtlen az öröme: gólja előtt kihagyott egy tizenegyest.

D csoport
Sahtar-Valencia 2-2
AS Roma-Olympiakosz 1-1
A csoport állása
1. Valencia 10 pont
2. AS Roma 7 pont
3. Olympiakosz 2 pont
4. Sahtar 2 pont

A csoportkörből még két forduló van hátra, minden csapat azzal a két gárdával játszik majd, amelyik csoportja másik találkozóján egymás ellen játszott.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×