eur:
394.41
usd:
364.03
bux:
73668.38
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Elkezdtek törleszteni az athéni olimpia magyar botrányhősei

Annus Adrián és Fazekas Róbert átutalta a nemzetközi Sportdöntőbíróság számlájára adósságának első részletét, ötezer svájci frankot (mintegy 825 ezer forintot).

Az athéni ötkarikás játékokon szerzett aranyérmüktől doppingvétség miatt megfosztott szombathelyi atléták azóta tartoznak 35 ezer svájci frankkal (mintegy 7,8 millió forint) a lausanne-i székhelyű szervezetnek, amióta az helybenhagyta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság számukra kedvezőtlen döntését, és egyben a perköltség megfizetésére kötelezte őket.

A sportolók eddig a NOB többszöri felszólítása ellenére sem kezdték el folyósítani az összeget.

Megnyugodva fogadtuk Annus Adrián közlését, hiszen a lezáratlan ügy senkinek sem használt - mondta Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatója, miután a kalapácsvető hivatalosan bejelentette, hogy elkezdték a törlesztést.

A tartozás rendezésének megkezdése egyben lehetővé teszi, hogy a két sportoló - akik már letöltötték büntetésüket - visszatérjen és folytassa versenyzői pályafutását. A diszkoszvető Fazekas Róbert eltiltása szeptember 10-ig, a kalapácsvető Annus Adriáné pedig október 1-ig szólt.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×