eur:
394.59
usd:
364.55
bux:
73449.75
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Hatalmas összecsapás várható este

A pályaválasztó AC Milan számára nagyon fontos, a "vendég" Internazionalénak pedig presztízskérdés a szombati milánói derbi, az olasz labdarúgó-bajnokság, a Serie A őszi idényének legnagyobb rangadója.

A 9. forduló csúcsmeccsén a vereség szinte elfogadhatatlan a hazaiak számára, hiszen a szezonra vonatkozó nyolc pont büntetés miatt 11 pont távolságra vannak az éllovas városi riválistól. Az Inter győzelemmel 14 pontosra, azaz szinte behozhatatlanra növelné előnyét.

"Amennyiben csak a pályán elért eredmények számítanának, harmadikok lennénk, de most nem csak azok számítanak. A szezon legfontosabb néhány napja előtt állunk, nem vitás" - mondta Carlo Ancelotti, az AC Milan edzője, utalva a derbire, illetve arra, hogy a bundabotrányban érintett négy gárda, köztük a milánóiak fellebbezéséről legkésőbb kedden dönt az Olasz Olimpiai Bizottság döntőbírósága. A grémiumtól a Milan pontbüntetésének törlését kérte.

Szakértők szerint az Olasz Olimpiai Bizottság enyhíteni fog az ítéleten, de az szinte kizárt, hogy a Milan teljes büntetését eltöröljék. Az olasz sajtó a 8 pontos büntetés megfelezését tartja reálisnak.

Milan: gyenge csatárok

Carlo Ancelottinak az összecsapás előtt továbbra is csapata gyenge támadójátéka miatt főhet a feje, hiszen a meccseken kifejezett "góliszonyban" szenvednek játékosai. A Milan csatárai (Gilardino, Inzaghi, Oliveira, Boriello) hetek óta képtelenek a hálóba találni. Jellemző, hogy a Milan házi gólkirálya a balhátvéd cseh Jankulovski, a maga 2 góljával.

Olasz lapértesülések szerint a Milan csatárgondjai megoldása érdekében élénken érdeklődik Klaas Jan Huntealaar, az Ajax csatára iránt. A holland válogatott játékost az amszterdamiak 6.4 millió euróért vásárolták a Heereveentől, a jelenlegi ára pedig 8 millió euró körül van. A 23 éves támadó gólkirály volt a legutóbbi U21-es kontinensviadalon. Az előző szezonban elnyerte az Aranycipőt, miután a bajnokságban 33 gólt szerzett.

A Corriere dello Sport értesülései szerint viszont a Milan januárban ajánlatot tesz az Udinese világbajnok csatáráért, Vincenzo Iaquintáért. A vörös-feketék 10,7 millió eurót kínálnak a játékosért. Arról nincsenek hírek, hogy a Milan megválna-e valamelyik csatárától, hogy megszerezhesse a világbajnok támadót, de nem valószínű, hogy a Gilardino, Inzaghi, Oliveira hármasból bárkit is elengednének.

Iaquinta után egyébként már a nyáron is komolyan érdeklődött a Milan vezetése, amikor a májusban a Chelsea-hez távozott Andrij Sevcsenko pótlására keresték a megfelelő játékost.

Inter: a Milan az esélyesebb

Az Internél nincs hiány csatárokban, de pár napja a brazil Adrianót visszaküldte Brazíliába a klub, hogy pihenje ki magát. Hivatalos tájékoztatás szerint ezt követően visszatér majd a csapathoz, de Adriano maga úgy nyilatkozott, hogy fogalma sincs arról, mikor játszik újra az Interben. Egyesek szerint elképzelhető hogy januárban távozni fog, s nem lenne meglepő, ha csatlakozna a Milan brazil különítményéhez.

Az Inter a hétközi fordulóban remekelt és ezzel a bajnoki tabella élére ugrott. Persze nem nyugodtak az Inter háza táján sem, hiszen a derbi mindig óriási rangadó, függetlenül a csapatok formájától. Fabio Grosso, az Inter nyáron igazolt világbajnoka például azt mondta, hogy "a Milan-Inter volt az a meccs, amelyet gyermekkorom óta mindig megnéztem a televízióban, de most végre én is részese lehetek. Azt reméljük, hogy remek hangulatú összecsapás lesz, amely után az élen szeretnénk maradni"

Érdekes a világbajnokság másik olasz hősének, Marco Materazzinak a véleménye is: " a piros-feketéknek olyan képességű játékosai vannak, akik bármelyik pillanatban képesek eldönteni meccseket. Persze, amennyiben a legutóbbi meccsünket nézzük, akkor javulást láthatunk nálunk is, de a csapat elég fáradt az elmúlt hetek menetelése miatt. Érdekes ez a sorsolás, hiszen most szombatig a Palermo kivételével az összes nehéz mérkőzést le kellett játsszuk. Nincs könnyű dolgunk és amit eddig elértük szerintem igen jó eredménynek számít. Természetesen mindenképpen meg akarjuk nyerni ezt a meccset, és nem hiszem hogy valakiben is különösebb indulatok dúlnának a másik oldalról a pontlevonások és a zöld asztalnál nyert bajnoki címünk miatt."

Hernan Crespo igazi milánói derbi-specialista. Játszott már itt is, ott is, most megint az Inter mezében lép pályára. A csatár tegnap azt mondta: "a Milannál bizonyos helyzetekben sokkal nagyobb a nyugalom, míg itt bizony a nagy nyomás miatt, hogy a pályán is nyerjen scudettót a csapat, kissé idegesebb mindenki. Hiába vezetünk 11 ponttal ez most semmit sem jelent, mint ahogyan a Milan meccs előtt nem tudunk a sorsdöntő BL találkozóval sem foglalkozni".

A fordulóban az Interrel azonos ponttal álló Palermo a Fiorentinához látogat, míg a harmadik AS Roma az Udinese otthonában játszik.

Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×