eur:
392.34
usd:
362.9
bux:
73476.99
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Adrianótól Zidane-ig: ki lesz az év legjobbja?

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nyilvánosságra hozta annak a 30 férfi és 20 női játékosnak a nevét, akik jelöltek az év legjobbja szavazáson. A férfiak között jelölt a botrányos körülmények között visszavonult francia Zinedine Zidane is.

Harminc férfi és húsz női játékos közül választja ki a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség az év legjobbját. A jelöltekre klubedzők, szövetségi kapitányok, illetve a profi játékosok nemzetközi szakszervezetének (FIFPro) képviselői szavaznak.

A legjobb három-három labdarúgó nevét - sorrend nélkül - november végén hozzák nyilvánosságra. Az ünnepélyes eredményhirdetésre december 18-án, a zürichi Operaházban kerül sor a 15. FIFA-gála keretében.

Tavaly a brazil Ronaldinho és a német Birgit Prinz volt az év legjobbja, mindketten tagjai az idei bő listának is.

A jelöltek között szerepel az a Zinedine Zidane is, aki a nyári, németországi világbajnokság döntőjében mellkason fejelte az olasz Marco Materazzit. A francia játékos azóta visszavonult, de a jelek szerint még egy díjat így is besöpörhet.

Címlapról ajánljuk

Nem történt csoda, nyertek az esélyesek

A női kard egyéni negyeddöntőjében Márton Anna sima asszóban, 15-7-re kikapott az ukrán Olha Harlantól. Szűcs Luca nagy csatára kényszerítette a világranglista-vezető Sara Balzert, 8-6-ra, aztán 11-10-re vezetett, ám utána a francia egymás után négy tust adott, s eldöntötte az asszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×