eur:
391.52
usd:
361.3
bux:
73416.22
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Világcsúcs Debrecenben

A kenyai születésű holland Lornah Kiplagat 1 óra 3 perc 21 másodperces világcsúccsal nyerte a nőknél a debreceni utcai futó-világbajnokságot.

Kiplagat öt másodperccel döntötte meg Paula Radcliffe világcsúcsát, amelyet még öt éve Bristolban ért el. A másodikként célba ért címvédő román Constantina Tomescu is a régi rekordon belül futott.

A debreceni Nagyerdő övezetében megrendezett viadalon - amelyen az Egyetem tér volt a versenyközpont - a négyszer 5 km-es körpályán a holland futó végig hatalmas küzdelmet vívott Tomescúval, akit csupán az utolsó métereken tudott lehajrázni. A harmadik helyet a kenyai Rita Jeptoo szerezte meg.

Nagyszerűen szerepelt a magyarok reménysége, Kálovics Anikó is, aki az előzetes elvárások felett teljesítve ért célba a 11. helyen, ráadásul 1:06:20 órás idejével megjavította a magyar csúcsot.

"Teljesen elégedett vagyok az időeredményemmel és a helyezésemmel, hiszen előzetesen a legjobb tizenöt közé jutást is már komoly fegyverténynek tekintettem volna. A 11. hely igazi ajándék. Az pedig külön öröm, hogy a csapatversenyben a hatodik helyet sikerült megszereznünk" - mondta Kálovics Anikó.

Rajta kívül a Simona Staicu (22.) és Rakonczai Beáta (24.) időeredménye számított a csapat eredményébe. A csapatversenyben a kenyaiak végeztek az élen, megelőzve az etióp és a japán csapatot.

A férfiaknál az eritreai Zersenay Tadesse pontosan 56 perces eredménnyel nyerte meg a világbajnokságot. A magyaroknak nem termett túl sok babér a viadalon, hiszen a legjobb helyen célba érő Tóth Tamás 54. lett. Csapatban pedig a 13. helyen végeztek a hazai futók.

Címlapról ajánljuk

Három magyar kardvívónő a legjobb 16 között

Mind a két magyar kardvívónő legyőzte olasz ellenfelét a legjobb 16 közé jutásért a párizsi olimpián, a fegyvernem női egyéni versenyében, a párizsi olimpián. Szűcs Luca 15-10-re verte Martina Crisciót, Pusztai Liza 15-12-re Michela Battistont, de ott van a nyolcaddöntőben Márton Anna is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×